Британското министерство на отбраната смята, че иранските безпилотни самолети, на

...
Британското министерство на отбраната смята, че иранските безпилотни самолети, на
Коментари Харесай

Британското МО: Иранските дронове камикадзета не оправдават очакванията на Русия

Британското министерство на защитата счита, че иранските безпилотни самолети, на които разчита Русия във войната против Украйна, не оправдават упованията, предава Би Би Си, базирайки се на последния отчет на ведомството. 

В него министерството отбелязва, че Кремъл употребява създадени в Иран безпилотни летателни апарати най-малко от август тази година. Това са най-вече дронове камикадзе от вида Shahed-136.

Русия е употребила този вид при масираните въздушни удари на 10 октомври. Генералният щаб на украинската войска заяви по-рано, че Москва е изстреляла общо 86 безпилотника Shahed-136, към 60% от които са били унищожени във въздуха.

Този тип дронове се движат с ниска скорост на дребна височина, което ги прави лесна цел за противовъздушната защита. В същото време е реалистично да се допусна, че Русия е постигнала прочут триумф в нанасянето на удари по някои от задачите, се показва в отчета.

Въпреки декларирания обхват от 2500 км, Shahed-136 могат да носят единствено малко количество експлозиви. Малко евентуално е то да е задоволително за удари в дълбочина, за които Русия има намерение да ги употребява.

Като се има поради, че съветската бойна авиация продължава да взе участие доста лимитирано в интервенциите над украинска територия, неналичието на постоянни, устойчиви и точни благоприятни условия за нанасяне на удари наподобява е една от най-големите недостатъци на съветските бойни качества в Украйна, написа в отчета на английското военно министерство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР