Британското Министерство на отбраната отбелязва в своя последен разузнавателен доклад,

...
Британското Министерство на отбраната отбелязва в своя последен разузнавателен доклад,
Коментари Харесай

Лондон: Русификацията продължава ударно в незаконно окупираните територии на Украйна

Британското Министерство на защитата отбелязва в своя финален разследващ отчет, че процесът на русификации в нелегално окупираните краткотрайно от Русия територия върви с цялостна мощ.

Досега русификационните ограничения включват разширение на съветската правосъдна система, налагане на съветска образователна стратегия, издаване на съветски паспорти и създаване на съветска телекомуникационна инфраструктура. Инициативите за ръководство, подхванати от съветските управляващи във краткотрайно окупираните територии на Украйна, не престават.

Руската академия по национална стопанска система и обществена администрация е разкрила магистърска степен " Държавно и общинско ръководство ", която съгласно представител на университета ще обезпечи на приключилите умения за работа на всички равнища на ръководство, в това число в Донецката и Луганската национална република, както и в Херсонска и Запорожка област.

Според английското разузнаване евентуално основаването на магистърската стратегия е частично ориентирано към превъзмогване на дефицита на искащи и квалифицирани фрагменти за администрацията, която се основава във краткотрайно окупираните територии на Украйна. Това може да бъде обвързвано с проектите на съветския президент Владимир Путин да сътвори нов административен хайлайф, както уточни в обръщението си към нацията предишния месец и с издаването на президентски декрет през януари 2024 година за основаването на нов кадрови запас.

От друга страна, съветският министър на правораздаването Константин Чуйченко заяви, че Русия е основала и 58 федерални пандиза във краткотрайно окупираните територии на Украйна. Този факт е объркващ, доколкото подсказва, че репресивната машина на Кремъл работи безотказно даже на непозната територия, която Русия нелегално анексира от Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР