Британското кралско семейство прекарва много време сред обществото и в

...
Британското кралско семейство прекарва много време сред обществото и в
Коментари Харесай

Кралица Елизабет шофира без книжка, пътува без паспорт, има два рождени дни и…

Британското кралско семейство прекарва доста време измежду обществото и в задгранични пътувания. Макар и техният живот да е непрекъснато под светлината на прожекторите, любопитни моменти остават в сянка . Ето част от тях:

Кралицата отбелязва два пъти рождения си ден
 
Кралицата има два рождени дни. Истинският е на 21 април , само че тя празнува и формален, който заради неподходящите метеорологични условия напролет, се чества през юни.
 Британската кралица постоянно се повява с ярки тоалети, мака да се придържа към закостенял жанр на обличане. Guliver/Getty Images
Обикновено същинският рожден ден на кралицата се отбелязва в стеснен фамилен кръг , а формалният се отбелязва с боен церемониал и тържества.

 
Кралицата може да пътува в чужбина без паспорт

За да отиде в чужбина, Елизабет Втора няма потребност да показва документ,  защото английският паспорт е публикуван в името на Нейно Величество.  Достатъчно е тя да показа монета или банкнота с нейния облик , само че даже това не се изисква.
 Елизабет Gettyimages

Елизабет Втора кара без  книжка

Британската кралица е единственият човек в страната, която има право да кара без брошура. По време на Втората международна война даже е работила като водач на кола за спешна помощ и от този момент пътува без този документ. Често може да бъде видяна да се вози в автомобил без предпазен колан.
Who among us wouldn't love to reach her majesty age and still be able to drive is own car
— Hila B.M (@Hilajes81)
Консервативните, само че ярки тоалети на кралица Елизабет
 
Дрехите на кралица Елизабет наподобяват консервативни, само че това е единствено във връзка с стила, защото тя постоянно избира доста ярки цветове – лимонено жълто, синьо, зелено, виолетово.

 Британската кралица постоянно се повява с ярки тоалети, мака да се придържа към закостенял жанр на обличане. Guliver/Getty Images
„ Не мога да нося облекла в бежови нюанси, тъй като никой няма да разбере коя съм “ , споделяла е тя. Изборът на ярки цветове от монарсите нормално не се дължи единствено на усета им, само че и на желанието им да се разпознават по-лесно в тълпата.

Вижте още любопитни вести за английското кралско семейство:









Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР