Британското издание The Guardian съобщава, че Великобритания и България съвместно

...
Британското издание The Guardian съобщава, че Великобритания и България съвместно
Коментари Харесай

Guardian: Разследва се отравянето на българския търговец на оръжие през 2015 г.

Британското издание The Guardian оповестява, че Англия и България взаимно проверяват отравянето на българския търговец на оръжие през 2015 година Случаят с отравянето на Емилиан Гебрев и подозренията, че в това са намесени съветски сътрудници свъзани с отравянето на Скрипал в Солсбъри придобива все по-сериозен интернационален отзив.
" Англия и България взаимно проверяват отравянето на българския търговец на оръжие през 2015 година, с цел да открият дали става дума за новочик, употребен при отравянето на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри предходната година. "

Това оповестява английското издание The Guardian. Материалът прави преглед на случилото се по тематиката в проследните няколко дни след обявата на Bellingcat за визитите на съветските сътрудници в България и отравянета на Емилиан Гебрев.

Цитирани са изявления на английския дипломат в България Ема Хопкинс, на основния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов. Споделена е и позицията на Русия по случая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР