Британското издание Autocar съобщи, че марката Dacia, която е част

...
Британското издание Autocar съобщи, че марката Dacia, която е част
Коментари Харесай

Дизайнът на новите кросоувъри на Dacia - Duster и Bigster е готов на 99%, но...

Британското издание Autocar заяви, че марката Dacia, която е част от Renault Group и също по този начин създава модела Duster, е изгубила своя основен дизайнер - Майлс Нюрнбергер, който пристигна от Aston Martin и който работи върху идващото потомство Duster и новия Bigster. Журналистите цитират основния изпълнителен шеф на Dacia Денис Льо Вот, който споделя, че дизайнът на третото потомство Dacia Duster и Bigster е „ 99 % приключен “ и в този момент е подобаващият миг за промяна на основния стилист.

Въпреки че външният тип на двата модела към този момент е избран, Dacia „ има някои забавни хрумвания, които към този момент са създадени или са в развой на разработка “, изяснява още Денис Льо Вот. Той също по този начин изрази оскърбление от напускането на Нюрнбергер, само че означи, че дизайнерът напуща Dacia " по персонални аргументи ".

Това не е първата смяна в управлението на дизайнерския екип на Dacia през последната година. Ще напомним, че през април 2021 година испанският дизайнер Алехандро Мезонеро-Романос беше назначен на тази позиция, само че единствено седмица по-късно той се реалокира при съперниците от концерна Stellantis и стартира работа по Alfa Romeo.
`Дизайнът

Мезонеро-Романос беше сменен от Майлс Нюрнбергер, който с изключение на за Aston Martin, преди този момент е работил за Lincoln и Citroen. Но и той напусна Dacia, тъй че в този момент компанията търси нов стилист. Що се отнася до дизайна на идващите чисто нови артикули, кросоувърите Duster и Bigster, той към момента не е показан публично, само че Bigster беше показан като концептуален първообраз, а по-късно в мрежата се появи r шпионската му фотография.

За Bigster се знае, че е издигнат на платформата CMF-B - тя също трябваше да бъде в основата на новата Niva, само че това няма да се случи заради спирането на връзките сред Renault и АвтоВАЗ. Гамата мотори за Bigster ще включва 1.2-литров турбодвигател в няколко мощностни характерности и евентуално мотор с вътрешно горене с електрическа добавка - т.е. хибрид, макар че това към момента не е публично доказано. По предварителни данни кросоувърът ще коства " по-малко от 40 000 евро ". Bigster ще бъде автомобил за фамилията, а Duster ще резервира качествата на практично SUV за хората с деен метод на живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР