Британското бебе Чарли Гард, което страдаше от изключително рядко заболяване,

...
Британското бебе Чарли Гард, което страдаше от изключително рядко заболяване,
Коментари Харесай

Случаят Чарли Гард: Страдащото от рядка болест бебе почина

Британското бебе Чарли Гард, което страдаше от извънредно рядко заболяване, умря няколко дни преди да навърши годинка, заяви фамилията му, представено от Франс прес.

" Нашето удивително момченце си отиде. Много се гордеем с теб, Чарли ", заяви майка му Кони Йейтс, откакто лекарите изключиха апарата за изкуствено дишане, който го поддържаше жив.

Случаят " Чарли Гард ": Ще подложат ли болно бебе на пробно лекуване?

Чарли страдаше от изключително рядкото заболяване, известно като " Синдром на привършване на митохондриалната ДНК ". В продължение на пет месеца родителите му водиха правна борба, обръщайки се в това число към Европейския съд по правата на индивида, с цел да не бъде прекратено изкуственото поддържане на живота му, както препоръчваха лекарите.

Съдилищата всякога отсъждаха срещу тях и в интерес на болничното заведение, в която се намираше детето им на лекуване.
 
 Родителите на Чарли Гард БГНЕС, списък
Няма късмет за бебето Чарли, родителите му се отхвърлиха от правосъдната борба

Междувременно родителите водиха акция намиращият се в терминален етап на болестта си Чарли да премине пробна терапия в чужбина. В това те бяха подкрепени даже от папа Франциск и американския президент Доналд Тръмп, както и от християнски кръгове във Англия.

В понеделник те в последна сметка се отхвърлиха от правосъдните борби, защото сметнаха, че е прекомерно късно Чарли да бъде избавен.

Медиците отхвърлиха молбата им да вземат детето си вкъщи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР