Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca поиска извънредно разрешение за използване в

...
Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca поиска извънредно разрешение за използване в
Коментари Харесай

AstraZeneca иска разрешение да използва лекарство против ковид-19 в САЩ

Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca изиска изключително позволение за потребление в Съединени американски щати на най-новото си лекарство, което предотвратява болестта от ковид-19. Лекарството, което за момента носи името AZD7442, е предопределено за хора със слаба имунна система, което би направило слагането на ваксини неефективно. Ваксините разчитат на имунната система, която в отговор на инжекцията да създаде антитела, които да защищават индивида от ковид. AZD7442 работи на различен принцип, откакто изкуствено основани антитела построяват медикамента, а получилият го не би трябвало да чака организма си да отговори със основаване на предпазващите антитела, изяснява Reuters.

Пред Американската организация за надзор на храните и медикаментите са били показани резултати от проучване в трета фаза, което демонстрира 77% успеваемост на препарата. Резултатите, представени пред регулатора, са взети на третия месец след приемането на медикамента, само че фармацевтичната компания се надява да популяризира продукта като осигуряващ имунитет за цяла година, защото взелите присъединяване в изследване хора ще бъдат следени в идващите 15 месеца. Лекарството е направено с помощта на открития на моноклонални антитела от учени във Vanderbilt University Medical Center, а неговото стартиране в Америка би било огромен триумф за фармацевтичната компания, откакто нейната ваксина към момента не е утвърдена за използване зад океана. От компанията обявиха, че диалозите с американското, както и с други държавни управления не престават.

Подобни лечения, направени върху същия вид моноклонални антитела, се създават и от съперници, измежду които Regeneron и GlaxoSmithKline. За момента наподобява, че AstraZeneca има преднина в този развой. Експерти считат, че това няма да има въздействие върху утвърждението на имунизацията на компанията в Съединени американски щати, за което от управлението й обявиха, че ще подадат документи през втората половина на 2021 година В Съединените щати имунизацията против ковид се прави с Moderna, Pfizer и Johnson & Johnson.

Британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca изиска изключително позволение за потребление в Съединени американски щати на най-новото си лекарство, което предотвратява болестта от ковид-19. Лекарството, което за момента носи името AZD7442, е предопределено за хора със слаба имунна система, което би направило слагането на ваксини неефективно. Ваксините разчитат на имунната система, която в отговор на инжекцията да създаде антитела, които да защищават индивида от ковид. AZD7442 работи на различен принцип, откакто изкуствено основани антитела построяват медикамента, а получилият го не би трябвало да чака организма си да отговори със основаване на предпазващите антитела, изяснява Reuters.Пред Американската организация за надзор на храните и медикаментите са били показани резултати от проучване в трета фаза, което демонстрира 77% успеваемост на препарата. Резултатите, представени пред регулатора, са взети на третия месец след приемането на медикамента, само че фармацевтичната компания се надява да популяризира продукта като осигуряващ имунитет за цяла година, защото взелите присъединяване в изследване хора ще бъдат следени в идващите 15 месеца. Лекарството е направено с помощта на открития на моноклонални антитела от учени във Vanderbilt University Medical Center, а неговото стартиране в Америка би било огромен триумф за фармацевтичната компания, откакто нейната ваксина към момента не е утвърдена за използване зад океана. От компанията обявиха, че диалозите с американското, както и с други държавни управления не престават.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР