Британско-китайска гражданка е осъдена на повече от шест години затвор

...
Британско-китайска гражданка е осъдена на повече от шест години затвор
Коментари Харесай

Британската полицията е конфискувала 61 000 биткойна – стойността им в момента е 4 милиарда долара

Британско-китайска гражданка е наказана на повече от шест години затвор за присъединяване си в машинация с биткойни.

42-годишната Джиан Уен в началото беше приета за отговорна в лондонския съд Southwark Crown Court на 20 март, заяви тогава английската Кралска прокуратура (CPS) в известие за медиите.

В петък тя беше наказана на 80 месеца затвор.

Уен за пръв път попаднала в полезрението на управляващите, откакто от 2017 година до 2018 година направила поредност от опити да купи първокласни жилища в Лондон. Трите парцела са били оценени на 23,5 млн. паунда (29,7 млн. долара), 12,5 млн. паунда (15,8 млн. долара) и 4,5 млн. паунда (5,7 млн. долара).

В резултат на последвалото следствие през 2018 година полицията конфискува устройства, съдържащи 61 000 биткойна, които понастоящем са на стойност над 4 милиарда $, като това е най-голямото изземване на криптовалути в Обединеното кралство.

Твърди се, че средствата са пристигнали от капиталови измами в Китай, ръководени от нейния „ шеф “ Яди Джан.

В изявлението си във връзка присъдата арбитър Сали-Ан Хейлс, съобщи, че повече от 128 000 вложители са вкарали в схемата почти 5,6 милиарда $.

„ Част от средствата от тази машинация са обменени за биткойни, подадени в крипто портфейл и изнесени контрабандно от Китай на преносим компютър “, добави тя.

Според прессъобщението Уен е наказана за това, че е обменила „ обилни суми “ от биткойните в средства в брой и други активи от името на своя началник.

Въпреки че е заявила приходи от едвам 12 800 паунда (около 16 200 долара) и 5 979 паунда (около 7 600 долара) през 2015 година и 2016 година, през 2017 година Уен се е преместила в парцел с шест спални в Лондон, като е плащала над 17 000 паунда (около 21 600 долара) на месец.

Уен и нейният началник настояват, че ръководят интернационален бизнес с бижута, като Уен работи като „ подставено лице “. Те също по този начин платили за преместването на сина на Уен от Китай в Обединеното кралство, с цел да посещава частно учебно заведение, и закупили два парцела в Дубай.

Но опитите ѝ да закупи екстравагантни жилища в Лондон провокирали инспекции за битка с прането на пари и продажбите се забавили, защото тя не можа да изясни източника на средствата.

Уен не е упрекната в присъединяване в първичната машинация, само че осъждам Хейлс споделя, че „ няма подозрение, че към 22 юни 2019 година сте знаели, а освен подозирали, че търгувате с доходи от закононарушение “.

През март Андрю Пенхейл, основен прокурор, съобщи: „ Биткойн и други криптовалути все по-често се употребяват от проведената престъпност за прикриване и прекачване на активи, тъй че измамниците да могат да се възползват от изгодите от незаконното си държание. “

„ Този случай, включващ най-голямото изземване на криптовалута в Обединеното кралство, илюстрира мащаба на незаконните доходи, с които разполагат тези измамници “, прибавя още той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР