Британският здравен министър Саджид Джавид призова гражданите да си поставят

...
Британският здравен министър Саджид Джавид призова гражданите да си поставят
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ засилват поставянето на бустерни дози от ваксини

Британският здравен министър Саджид Джавид прикани жителите да си слагат бустерни дози, с цел да избегнат въвеждането на нови ограничавания по Коледа, написа английският в. " Телеграф ".

Гражданите на страната би трябвало да свършат своята част от работата, в случай че желаят да честват Коледа с околните си, съобщи здравният министър, като предизвести, че през зимата случаите могат да доближат 100 000 дневно. Джавид добави, че " на този стадий държавното управление няма да ползва ограниченията от проект Б, като наложително носене на маски, работа от къщи и имунизационни паспорти ".

Правителствени чиновници към този момент разискват възможен идващ проект, който планува още по-драстични, в това число възбрана на контактите сред лица от разнообразни семейства, оповестява в. " Телеграф ", като се базира на свои източници.

Англия означи седмично нарастване от 17 на 100 на дневния брой на новите случаи, които доближиха през вчерашния ден 49 139 за един ден, напомня английското издание.

Милиони хора в Съединени американски щати ще могат скоро да получат бустерни дози, като имат право да изберат която желаят ваксина, без значение коя ваксина са получили в началото, заяви в. " Вашингтон пост ".

Администрацията позволи слагането на бустерни дози от всяка от трите утвърдени в Съединени американски щати ваксини, отбелязва изданието, като припомня, че милиони американци към момента не са получили първата си доза ваксина против ковид. Здравните управляващи не направиха рекомендации за съответни комбинации, или за слагане на нова доза от същата ваксина.

Поставянето на бустерни дози може да стартира още в края на седмицата. Очаква се идната седмица здравните управляващи да стартират разискването на слагането на ваксини на Pfizer на деца, навършили 5 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР