Британският вестник Times публикува под заглавие Паяците на Путин редакционен

...
Британският вестник Times публикува под заглавие Паяците на Путин редакционен
Коментари Харесай

Паяците на Путин. Times за пукнатините в пирамидата на Кремъл

Британският вестник Times разгласява под заглавие " Паяците на Путин " публицистичен коментар за атентата в Санкт Петербург, при който бе погубен съветският провоенен блогър Владлен Татарски (Максим Фомин). Основните тези на материала са изведени от съветската редакция на BBC.

Според публицистите от вестника е по-вероятно да е обвързвано с вътрешните несъгласия в Русия, в сравнение с с дейностите на украинските специфични служби.

Вестникът цитира думите на Михайло Подоляк , консултант на ръководителя на украинската президентска канцелария, който, разяснявайки гибелта на Татарски, написа, че " паяците се ядат един различен в буркан ".

В отговор на формалната версия на съветските управляващи, че гърмежът сякаш е, вестникът написа: " Това беше прекомерно даже за манипулаторите на новините на Путин. Подобни изказвания може и да ласкаят киевските служби за сигурност, само че техните чиновници е явно, че нямат нито време, нито опция да вербуват сътрудници в ултранационалистическите кръгове в Русия. "

" Убийството по-скоро отразява разцеплението в елита на Путин, брутализацията на вътрешната политика и бандитския нрав , който е почнал да господства в съветската войска ", се споделя в публицистичната публикация на Times.

Вестникът прокарва и предишното лято с разединение в съветския хайлайф, както и напомня спора сред създателя и началник на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин , и подкрепящите го ултранационалисти, от една страна, и чиновниците на Министерството на защитата.

Фомин пропагандираше възгледите на Пригожин - и беше взривен в кафене, което преди този момент принадлежеше на Пригожин, напомня вестникът.

" Първото нещо, което може да се заподозре, е, че нападението е проведено или от вътрешни съперници на групата " Вагнер ", или от тези, които ревнуват от нейното въздействие в Кремъл ", счита вестникът.

Недоволството в съветското общество не се лимитира единствено до армията, а вестникът напомня и че в последната година най-малко 15 високопоставени чиновници на огромни енергийни компании са починали при мистериозни условия - падайки от прозорците на високи здания или моторни лодки.

Макар че всички тези случаи официално се разказват като злополуки или самоубийства , в реалност те може да са свързани с смяна в разпределението на паричните потоци : на фона на икономическия крах на Русия опциите за " прахосване " понижават, твърди Times.

Вестникът се базира и на материал на кореспондента на " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович, който преди да бъде задържан по обвинявания в шпионаж, разказва в своя публикация по какъв начин съветските финанси стават все по-напрегнати от нуждата да се поддържат високи военни разноски и да се изплащат дотации - при общ дефицит на работна ръка и всеобщо овакантяване на младежи, които бягат от готовност.

" Ето по какъв начин стартират да се образуват пукнатини в един автократичен режим , който става все по-строг, само че не реализира триумф ", заключава Times. Путин е основал система, която по негови калкулации е трябвало да ръководи най-малко още 10 години, само че този сюжет става все по-малко евентуален с всеки минал ден, заключава вестникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР