Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия, че нахлуване в

...
Британският външен министър Лиз Тръс предупреди Русия, че нахлуване в
Коментари Харесай

Лондон призова Путин: Това е голяма грешка!

Британският външен министър Лиз Тръс предизвести Русия, че навлизане в Украйна ще докара до загуби на живот, сходно на руското настъпление в Афганистан, съобщи Факти.бг.

Лиз Тръс, която е на посещаване в Австралия, упрекна Русия, че желае да пресъздаде Съветския съюз и прикани Владимир Путин да направи крачка обратно. Русия отхвърля да е струпала стохилядна войска покрай границите си с Украйна.

Тръс съобщи в Сидни, че би трябвало да е изцяло ясно, че позицията на Англия дружно със съдружниците ѝ от Г-7 и НАТО е, че в случай че Русия нахлуе в Украйна, ще бъде платена голяма цена.

Тя добави, че Лондон е подготвен да наложи най-строги наказания и към този момент се оказва поддръжка на Украйна във връзка с защитата ѝ.

По-рано през седмицата Англия оповести, че изпраща спомагателни войски за образование на локалните въоръжени сили и отбранителни оръжия.

Десетки английски бойци са в Украйна от 2015 година да оказват помощ за образованието на украинската войска, като Англия даде обещание също да помогне за обновяването на украинския флот след навлизането на Русия в Крим.

В речта си Лиз Тръс сподели, че Владимир Путин би трябвало да се вразуми преди да е направил голяма стратегическа неточност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР