Британският външен министър Джереми Хънт обеща да укрепи кралския флот

...
Британският външен министър Джереми Хънт обеща да укрепи кралския флот
Коментари Харесай

Хънт обеща да укрепи кралския флот срещу Иран

Британският външен министър Джереми Хънт даде обещание да укрепи кралския флот на фона на напрежението с Иран в Персийския залив. " Когато погледнете събитията от тази седмица, това демонстрира, че през последните десетилетия сме понижили прекалено много за флота ", писа Джеръми Хънт в " Телеграф ".

Той се бори за водачество в Консервативната партия. Хънт назова събитията " надълбоко притеснителни ", като добави, че те демонстрират, че военноморските сили би трябвало да бъдат обновени, с цел да " посрещнат заканите, пред които сме изправени ".

" Три кораба от задгранична военна мощ са се пробвали да завземат английски транспортен съд, който реализира законния си бизнес. Простотата на тези думи демонстрират невероятната опасност в дейностите на Иран. Не за първи път английските ползи са предпазени от кралския флот ", акцентира Хънт.

По-рано тази седмица Иран оповестява, че е опитал да конфискува английски петролен танкер в Ормузския пролив в отговор на задържането на личния му транспортен съд край Гибралтар, който е упрекнат, че нарушава глобите на Европейски Съюз против Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР