Британският външен министър Джереми Хънт изрази оптимизъм за сключването на

...
Британският външен министър Джереми Хънт изрази оптимизъм за сключването на
Коментари Харесай

Джереми Хънт: Оптимист съм , че ще бъде постигнато споразумение за Брекзит

Британският външен министър Джереми Хънт изрази оптимизъм за сключването на съглашение за Брекзит, само че сподели, че бърз пробив е малко евентуален, съобщи Франс прес.

След тирада в Париж, целяща да понижи напрежението с Франция заради идното излизане на Англия от Европейски Съюз, Хънт съобщи, че съглашението надали ще бъде реализирано до седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преговарящите действаха допустимо най-бързо с вярата да реализират съглашение, което да бъде утвърдено на изключителна среща на високо ниво на Европейски Съюз през ноември, само че тази вероятност се отдалечава. Вчера европейският договарящ Мишел Барние съобщи, че остава още работа и дефинира като непълен постигнатия с Лондон прогрес.

Барние, явно пробвайки се да се хареса, похвали на отличен френски съществуващите търговски и другарски връзки и общата история на Франция и Англия. " Ние не желаеме да спечелим всичко ", увери той. Париж упорства от началото на договарянията, че Лондон не би трябвало да получи полза от напускането на Европейски Съюз. Твърдата линия, напомнена няколко пъти от президента Еманюел Макрон, провокира напрежение сред двете страни, напомня Агенция Франс Прес. Днес обаче Хънт, който е упреквал Европейски Съюз в опит да накаже Англия за Брекзита, изрази убеденост, че Франция желае реализиране на съглашение, тъй като противоположното не е в безстопанствен интерес.

Очаква се Англия да напусне Европейски Съюз, в това число единния пазар и митническия съюз, на 29 март следващата година. 27-те страни желаят да избегнат възобновяване на границата сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия, с цел да спасят мирното съглашение за Северна Ирландия, реализирано през 1998 година. Френският президент Еманюел Макрон и английската премиерка Тереза Мей ще обсъдят въпроса на следващия ден, на среща в Северна Франция за гала за 100-годишнината от края на Втората международна Война.

Както Лондон, по този начин и Париж желаят да запазят двустранните връзки макар сложните договаряния за Брекзит, отбелязва Агенция Франс Прес. Франция и Англия са двете най-големи военни сили в Европа, както и най-големите европейски стопански системи след немската.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР