Британският външен министър Дейвид Камерън призова днес съюзниците от НАТО

...
Британският външен министър Дейвид Камерън призова днес съюзниците от НАТО
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Съюзниците в НАТО да увеличат разходите за отбрана и подкрепата за Украйна

Британският външен министър Дейвид Камерън прикани през днешния ден съдружниците от НАТО да усилят разноските за защита и производството в поддръжка на Украйна на фона на продължаващата съветска инвазия, заяви БНР с позоваване на Ройтерс.

" Съюзниците би трябвало да се засилват и да харчат повече за защита пред лицето на продължаващата съветска експанзия и един по-опасен свят ", съобщи Дейвид Камерън.
Очаква се той да повтори тези думи в речта си във връзка на 75-ата годишнина от основаването на НАТО.

Британският външен министър ще изиска от съдружниците да одобрят ръководените от Англия начинания за доставка на натовски общоприети ракети и муниции за украинските въоръжени сили. Обединеното кралство похарчи милиарди долари в поддръжката си за Украйна от 2022 година, когато стартира нашествието.

" Тъй като Украйна е по-близо до НАТО от всеки път, би трябвало да поддържаме сериозната поддръжка, от която Украйна се нуждае, с цел да завоюва войната “, сподели Камерън.

Британският посланик номер едно също по този начин подсети уговорката на НАТО да интегрира Украйна в Алианса, потвърждавайки консенсуса на всички съдружници по отношение на бъдещото участие на тази страна. През февруари Англия разгласи нов пакет от наказания против Русия, заявявайки, че се пробва да понижи както средствата на Владимир Путин за защита, по този начин и оръжейния му боеприпас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР