Британският външен министър Дейвид Камерън е провел разговори с израелския

...
Британският външен министър Дейвид Камерън е провел разговори с израелския
Коментари Харесай

Дейвид Камерън искат от Нетаняху да пусне повече хуманитарна помощ в Газа

Британският външен министър Дейвид Камерън е провел диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, като му е споделил че повече камиони с филантропична помощ би трябвало да могат да влязат в Газа и е нужна незабавна филантропична пауза, предава " Ройтерс ".

Камерън, който е на посещаване в Близкия изток и се срещна поотделно с Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас в сряда, разгласи, че Англия и Катар работят дружно, с цел да получат повече помощ в Газа.

" Мащабът на страданието в Газа е немислим. Трябва да се направи повече, по-бързо, с цел да се помогне на хората, попаднали в капан в тази отчайваща обстановка ", сподели Камерън. " Утроихме нашата помощ за Газа... Но нашите старания ще имат значение единствено в случай че помощта стигне до тези, които се нуждаят най-вече от нея. "

" Както споделих на премиера Нетаняху... доста повече камиони би трябвало да влязат в Газа и би трябвало да се отворят повече пропускателни пунктове. Нуждаем се от незабавна филантропична пауза, с цел да вкараме помощ и да изведем заложници, последвано от стабилно преустановяване на огъня. "

Камерън настоя израелските водачи пристанището на Ашдод да се употребява за доставка на помощ в Газа, сподели кабинетът му.

Израел, който отхвърля да стопира помощта, стартира въздушна и сухопътна атака в Газа, откакто бойци на Хамас нахлуха през границата на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки заложници, към 130 от които остават в плен.

Отговорът на Израел докара до гибелта на повече от 25 000 души и провокира тежка филантропична рецесия, като по-голямата част от популацията на Газа изпитва изострен дефицит на храна, вода, медикаменти и гориво.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР