Британският външен министър Борис Джонсън заяви за Би Би Си,

...
Британският външен министър Борис Джонсън заяви за Би Би Си,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Има убедителни доказателства за руско участие в покушението срещу Скрипал

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи за Би Би Си, че е доста „ обнадежден “ от всеобщата поддръжка за Англия по случая Скрипал, базирайки се на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Според него в съзнанието на хора има доста малко подозрение, че проличава почеркът на съветската страна в опита за убийството на в Солзбъри.

На въпрос в студиото какви са директните доказателства за виновността на Русия Борис Джонсън отговори:

„ Нека да бъдем пределно ясни. Това е някогашен съветски сътрудник, живеещ в тази страна и към този момент бе посочен от съветската страна като обект на възмездие. Скоро Владимир Путин съобщи по малкия екран, че такива хора заслужават да бъдат отровени и да се задушат върху получените 30 сребърника. Второ, употребяваното вещество е „ Новичок “, създадено в Русия по време на Студената война. Мисля, че това са безапелационни доказателства. “  

Борис Джонсън посочи, че Русия върви в неверна посока, става по-агресивна, а режимът на Путин – по-корумпиран. Той съобщи, че на Агенцията за възбрана на химическите оръжия ще бъде предоставена проба от веществото. Що се отнася до прекратяването на връзките с Русия на най-високо ниво Борис Джонсън бе колеблив, като уточни че контактите в бъдеще ще бъдат по-трудни, само че това не значи цялостното им спиране. За протеста на международното състезание футбол, външният министър сподели, че не желае да страдат нито футболистите, нито почитателите, това не е в проектите на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР