Британският външен министър Борис Джонсън изтъкна днес, че режимът на

...
Британският външен министър Борис Джонсън изтъкна днес, че режимът на
Коментари Харесай

Европа е разтревожена заради нарастващото напрежение между САЩ и Северна Корея

Британският външен министър Борис Джонсън посочи през днешния ден, че режимът на Ким Чен-ун носи отговорност за " рецесията " сред Северна Корея и Съединени американски щати. Джонсън увери, че работи с сътрудниците си в търсене на " дипломатически излаз ", предава Дарик.

" Севернокорейският режим е причина за казуса и би трябвало да го реши ", написа той в Twitter. " Международната общественост е сплотена в устрема да се убеди, че Северна Корея стопира нападателните си дейности ", добави английският първи посланик.

" Работим със Съединени американски щати и сътрудниците си от района в търсене на дипломатически излаз от рецесията ", добави Джонсън.

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден " за отговорност от всички и за попречване на всякакво ескалиране на напрежението " след неколкодневна замяна на закани и предизвестия сред Вашингтон и Пхенян, съобщи Агенция Франс Прес.

В официално съобщение Макрон изрази " угриженост във връзка със усилването на ракетната и нуклеарната опасност от страна на Северна Корея ". " Международната общественост би трябвало да работи в съгласие, твърдо и ефикасно, с цел да накара Пхенян да се върне абсолютно към пътя на разговора ", означи той.

Заедно с останалите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Франция упорства пред Северна Корея да стартира наложително да извършва интернационалните си отговорности и да пристъпи към цялостно, транспарантно и необратимо прекратяване на нуклеарната и ракетната си стратегия, съобщи в официалното съобщение президентът, твърдейки съдружниците и сътрудниците на Франция в региона в цялостната си взаимност.

Турция се надява, че възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Северна Корея няма да докара до нуклеарен конфликт, съобщи в петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

" Ние се надяваме, че заканите сред Съединени американски щати и Северна Корея няма да се трансфорат в конфликт ", съобщи Ердоган пред публицисти в Истанбул. " Това (напрежение) може да не остане лимитирано единствено сред тях двете ", сподели турският президент и предизвести, че обстановката може да провокира " друга " опасност.

" Надявам се, че въпросът може да бъде решен политически ", сподели още президентът на Турция.

Министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу прикани Съединени американски щати и Северна Корея да работят рационално, оповестява още Анадолската организация. " Конфронтация с нуклеарни оръжия не е детска игра ", сподели турският външен министър по време на посещаване в Анталия през вчерашния ден. " Страните би трябвало да стартират да работят рационално колкото е допустимо по-скоро ", добави той.

Съединени американски щати и Северна Корея от няколко дни си разменят закани и предизвестия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР