Британският външен министър Борис Джонсън е изразил притеснения, че Обединеното

...
Британският външен министър Борис Джонсън е изразил притеснения, че Обединеното
Коментари Харесай

Борис Джонсън е против мек Брекзит

Британският външен министър Борис Джонсън е изразил терзания, че Обединеното кралство ще одобри съглашение за Брекзит, което ще остави страната мощно подвластна от Брюксел, и ще трансформира референдума за овакантяване на Европейски Съюз от 2016 година в " цялостна загуба на време “, заяви организация " Ройтерс “, цитирайки в. " Сън “

Джонсън, който бе един от най-изявените поддръжници на акцията за овакантяване на Европейски Съюз от Англия, е спряган за евентуален правоприемник на премиера Тереза Мей.

" По-скоро бих предпочел да останем, в сравнение с да напуснем по този метод “,  написа " Сън “, цитирайки изявление на Джонсън пред негови другари.

Тереза Мей, която гласоподава за оставане в Европейски Съюз през 2016 година, пое премиерския пост на Англия след оставката на Дейвид Камерън  и се ангажира с излизането на страната от блока през 2019 година

Мей се надява да подпише дълготрайно съглашение за Брекзит, което да сътвори условия за безпроблемна търговия сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, като за задачата тя предложи на Брюксел двугодишен временен интервал след мат 2019 година, в който страната ще продължи да следва разпоредбите на Съюза в подмяна на цялостен достъп до единния пазар.

Този проект докара до тежки рецензии от последователите на Брекзит, които обявиха, че по този метод Англия ще напусне " единствено на хартия “ и ще се озове в обстановка сходна на тази, в която се намира Норвегия.

Миналата седмица неофициалният водач на акцията за овакантяване на Европейски Съюз Найджъл Фарадж съобщи, че Англия би трябвало да организира втори референдум, който да постави финален завършек на всички опити на политици, измежду които и някогашният министър председател Тони Блеър, да спрат Брекзит. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР