Британският университет Оксфорд оглави за четвърта поредна година авторитетната класация

...
Британският университет Оксфорд оглави за четвърта поредна година авторитетната класация
Коментари Харесай

Оксфорд е №1 университет в света

Британският университет Оксфорд оглави за четвърта поредна година авторитетната ранглиста на " Таймс "  на най-хубавите университети в света. Класацията отчита качеството на преподаване, размера и репутацията на направените проучвания, честотата на цитирания на проучванията в научни писания и интернационалните връзки на университетите. В класацията още веднъж преобладават университетите от Съединени американски щати, като 7 от първите 10 висши учебни заведения се намират там.

На второ място след Оксфорд е класиран Калифорнийският софтуерен институт, а на трето е университетът на Кеймбридж. Следват ги Станфорд, Масачузетският софтуерен институт, Принстън, Харвард, Йейл, Университетът на Чикаго. На десето място е лондонският Импириъл Колидж.

Университетите в Азия се изкачват в класацията, изключително висшите учебни заведения в Япония и Китай. Едни от най-прогресиращите в подреждането университети са тези в Иран. Класацията се прави сред 1300 висши учебни заведения в 92 страни. От българските единствено Софийският университет е в листата и е след 1000-ната позиция, където университетите към този момент не се подреждат по ред. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР