Британският тенисист Камерън Нори призова за въвеждането на видеоповторения в

...
Британският тенисист Камерън Нори призова за въвеждането на видеоповторения в
Коментари Харесай

Камерън Нори иска видеоповторения в тениса

Британският тенисист Камерън Нори прикани за въвеждането на видеоповторения в тениса, откакто в мача сред него и французина Люка Пуй от втория кръг на Откритото състезание на Франция имаше двойно тупкане на топката, което не бе видяно от съдията на стола Ева Асдераки.

Любопитното в тази ситуация бе, че грешката на Асдераки ощети Пуй и точката бе присъдена Нори, поради което британецът бе освиркан от френската аудитория.

След дуела Нори съобщи, че не е бил сигурен дали топката в действителност е блъснала два пъти земята, поради което би приел с наслада решаването на сходни проблеми от страна на системата за видеоповторения.

" Мисля, че това ще бъде отлично. Имаме технологията, с която да създадем това допустимо. Не знам за какво тя не се употребява ", сподели Нори след успеха си с 6:1, 6:3, 6:3.

" Има шампионати, на които технологията " ястребово око " е налична за телевизионните фенове, само че не и за съдиите. Мисля, че тя може да се употребява. Всеки прави неточности, съдиите също. Това беше мъчно присъждане, което би трябвало да се вземе на момента. На повторения се вижда, че съдийката бърка ", добави английският тенисист.

Неговият противник Пуил се възмоти от неналичието на отговорност у съдиите и съобщи, че играчите не би трябвало да бъдат глобявани за всяко нещо.

" Ако счупиш ракетата си, това е санкция от 15 000 $. Но в случай че съдията сбърка, за него няма последици. Тя направи неточност, която може би повлия на хода на мача. Но няма никакво значение, тя и на следващия ден ще бъде на съдийския стол ", оплака се французинът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР