Британският тенисист Анди Мъри заяви в понеделник, че току-що оттеглилият

...
Британският тенисист Анди Мъри заяви в понеделник, че току-що оттеглилият
Коментари Харесай

Мъри вижда Федерер като капитан на европейския отбор за Laver Cup

Британският тенисист Анди Мъри съобщи в понеделник, че преди малко отдръпналият се от тениса Роджър Федерер е идеалният заместител на Бьорн Борг, който в неделя разгласи, че се отдръпва като капитан на Отбора на Европа за идващия мач с Отбора на света в Ванкувър.

" Сигурен съм, че Роджър ще остане обвързван с това съревнование по един или различен метод и може би ще стане капитан на тима ", разяснява шотландецът.

Федерер изигра последния си мач в петък вечер, като на двойки с Рафаел Надал изгубиха трагично от американците Джак Сок и Франсис Тиафо. 41-годишният швейцарец е спечелил през кариерата си 103 трофеи от шампионатите АТР, 20 от които са от Големия шлем.

Той остана в Отбора на Европа, който за първи път загуби от Отбора на света в петото издание на конфликта. 

" Той е супер около корта, гледа доста тенис, обожава спорта. Мисля, че за някогашните играчи, които желаят да станат треньори, е значимо да бъдат наясно и да познават състезателите ", счита Мъри. 

" Не знам дали ще направи това, само че се надявам, че ще остане деен в тениса. Може би ще взе участие и малко в малките екрани, знам доколко обича " Уимбълдън ". Но да, ще бъде гениално за тениса, в случай че той остане в спорта ", добави Мъри.

Новак Джокович, който също беше в Отбора на Европа, счита, че " Роджър има още доста какво да даде ".

" Логично е да чакаме той да показа толкоз потребни и скъпи неща с другите. Аз съм сигурен, че той може да донесе извънредно доста неща за напредъка на някой тенисист или тенисистка - във всички аспекти - на корта и отвън него ", сподели сърбинът.  

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР