Британският телевизионен канал Би Би Си 4 (BBC4) е изложен

...
Британският телевизионен канал Би Би Си 4 (BBC4) е изложен
Коментари Харесай

Телевизионният канал Би Би Си 4 пред затваряне

Британският ефирен канал Би Би Си 4 (BBC4) е изложен на риск, защото корпорацията се пробва да запълни празнината във финансирането си от 1,5 милиарда английски лири, откакто лицензионната такса беше замразена за две години, оповестява вестник " Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Няколко източника на Би Би Си на високо равнище потвърдиха, че каналът, който демонстрира художествени стратегии, задгранични драми и в миналото е бил дом на комедийни излъчвания, няма да преживее още един кръг от съкращения. BBC4 е под опасност от години, само че вместо да го затвори, рискувайки противоположна реакция на публиката, Би Би Си го препозиционира като архивна услуга.

Близо 90 % от неговата стратегия се състои от повторения. Каналът има бюджет за лично наличие от 30 млн. лири, което не е огромно икономисване на фона на дефицита от милиард и половина за финансиране. Все по-често обаче се чува мнението, че Би Би Си би трябвало да направи съкращения, с цел да употребява по-добре финансирането си.

Това, което остава от истинското програмиране на BBC4, като The Sky At Night, може да се употребява в канала BBC2, споделиха източници, до момента в който наличието на архива може да се демонстрира в iPlayer. Някои излъчвания като Digging for Britain, водени от професор Алис Робъртс, към този момент минаха в BBC2 и видяха, че аудиторията им се усилва.

Генералният шеф на Би Би Си Тим Дейви беше запитан дали някои от телевизионните канали ще бъдат отстранени, откакто държавното управление ще задържи лицензионната такса на 159 лири за идващите две години. Пред Radio 4 той удостовери, че това е на дневен ред. Дейви добави, че корпорацията би трябвало да се прекрои за цифрово бъдеще, в което публиката от ден на ден мигрира онлайн, а Би Би Си ще има " по-голямо влияние като прави по-малко ".

Всяко придвижване за " бракуване " на BBC4 евентуално ще срещне опозиция. Последният път, когато BBC4 беше под опасност, беше през 2020 година, когато петиция за избавяне на канала събра близо 80 000 подписа. Звезди, в това число историкът Луси Уорсли, показаха угриженост. Съгласно лиценза си Би Би Си би трябвало да излъчва избран брой часове публично наличие, в това число изкуства, музика и религиозни стратегии.

Никой от вътрешните лица не желае квотите на Би Би Си да бъдат преразгледани като част от междинния обзор на лиценза, който стартира тази година. Те настояват, че характерните за канала квоти са остарели във времето, тъй като феновете от ден на ден употребяват услугите за отсрочено гледане. Предстои корпорацията да вземе публично решение за бъдещето на BBC4.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР