„Британският щам със сигурност е по-заразен и се предава много

...
„Британският щам със сигурност е по-заразен и се предава много
Коментари Харесай

Инфексионистът д-р Трифон Вълков: Тромбозите при COVID-19 не са типични за късния етап на заболяването 

„ Британският вариант сигурно е по-заразен и се предава доста по-лесно сред хората. Заключението на експертите споделя, че няма разлика в тежестта на клиничното протичане, което е добра вест ". Това съобщи пред доктор Трифон Вълков от Инфекциозна болница – София.

Специалистът разяснява и разхлабването на ограниченията в страната.

„ Надяваме се след разхлабването на ограниченията да не стигне до нови високи пикове на болестта. Хората в никакъв случай не са спирали да се събират на групи. Преди това се случваше в частни домове, а в този момент го вършат в отворените заведения”, разяснява доктор Вълков.

Той изясни, че появяването на тромбози при COVID-19 не е типична за късния стадий на болестта. Те се следят при втория етап на болестта така наречен имунен етап. Най-голямата заплаха обвързвана със болестта била възможната поява на нов вариант, който да успее да избегне имунен отговор.

" Ако се появи нов вариант на вируса и той успее да избегне имунния отговор на организма, тогава се връщаме в самото начало. Това би било доста неприятна вест ", споделя още експертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР