Британският щам на коронавируса продължава да се разпространява по целия

...
Британският щам на коронавируса продължава да се разпространява по целия
Коментари Харесай

Британският щам на COVID-19 засечен в 60 държави и територии

Британският вариант на ковид продължава да се популяризира по целия свят и предходната седмица е бил открит в 60 страни и територии - с 10 повече, в сравнение с 12 януари, заяви Световната здравна организация, представена от Франс прес.  

Южноафриканският вид, който, сходно на английския, е доста по-заразен от първичния вирус SARS-CoV-2, се популяризира по-бавно и е открит в 23 страни и територии, с 3 повече в сравнение с 12 януари, прецизира СЗО в седмичния си епидемологичен преглед.  

Световната здравна организация означи също, че следи разпространяването на още два други варианта, появили се в Бразилия. Единият от тях е под името P1 и е регистиран в щата Амазонас, както и в Япония при четирима души, пристигнали от Бразилия. Следи се и разпространяването на още един вид на вируса.

От СЗО показват, че за момента няма задоволително информация да се реши дали има смяна в скоростта на предаване и силата на болест при тези нови варианти. Посочва се обаче, че техните генетични характерности, сходни на английския и южноафриканския вариант, изискват спомагателни проучвания.  

Днес беше обявено, че в китайската столица Пекин са открити първи два случая на ковид, свързани с английския вариант. Те са на територията на региона Дасин. Зам.-председателят на центъра за надзор и профилактика на болесттите в Пекин Пан Синхо заяви на брифинг, че първичният източник на болест с английския вариант е дошъл от чужбина, съобщи ТАСС. В края на декември Китай към този момент заяви за случай на английския вариант у студент, дошъл в Шанхай от Обединеното кралство, напомня Франс прес.  

На територията на Дасин, където е най-голямото интернационално летище на Пекин, всички търговски центрове са затворени. Освен това, управляващите ревизират за ковид всички лица, пристигнали от чужбина или от други райони на Китай след 10 декември предходната година, показва ТАСС. Британският вариант на ковид е открит у трима пациенти, заразили се преди няколко седмици и намиращи се в болница в Берлин, заяви през днешния ден в. " Тагесшпигел ", представен от ТАСС.  

На 24 декември във немската федерална провинция Баден-Вюртемберг беше открит първи случай на болест с новия английски вариант. На 28 декември в провинция Долна Саксония бяха открити още два случая на английския вариант. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР