Британският режисьор, продуцент и сценарист Люис Гилбърт, който засне три

...
Британският режисьор, продуцент и сценарист Люис Гилбърт, който засне три
Коментари Харесай

Почина режисьор на филми за Джеймс Бонд


Британският режисьор, продуцент и сценарист Люис Гилбърт, който снима три кино лентата за сътрудника 007 Джеймс Бонд умря във вторник на 97 години.

"С огромна горест научаваме за това, че си отиде нашият безценен другар Люис Гилбърт. Той беше същински благородник. Има голям принос към английската киноиндустрия и по-специално с филмите си за Бонд. (...) Неговите филми са обичани освен от нас, те са приети за класика в серията (филми за сътрудника 007)", пишат в формалния уебсайт на поредицата продуцентите Майкъл Джей Уилсън и Барбара Броколи, които също са работили върху филмите за Бонд.

Люис Гилбърт е роден на 6 март 1920 година в Лондон в семейство на артист. Снима се в киното още от юношеските си години. От началото на Втората международна война работи в отдела за агитация на Би Би Си.

Той снима третия, десетия и единайстия филм от поредицата: "Човек живее единствено два пъти" (You Only Live Twice, 1967), "Шпионинът, който ме обичаше" (The Spy Who Loved Me, 1977) и "Муунрейкър" (Moonraker, 1979). /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР