Британският производител на спортни автомобили Астън Мартин обяви, че има

...
Британският производител на спортни автомобили Астън Мартин обяви, че има
Коментари Харесай

"Астън Мартин" проучва възможността да влезе във Формула 1 през 2021 г.

Британският производител на спортни коли " Астън Мартин " разгласи, че има интерес да взе участие като снабдител на мотори във Формула 1. Изпълнителният шеф на компанията Анди Палмър счита, че това е допустимо само, в случай че разпоредбите за елементите през 2021 година устройват " Астън Мартин ".

Наскоро Палмър взе присъединяване в среща на ФИА с компании, произвеждащи мотори, които имат интерес да влязат в най-елитната автомобилна конкуренция. Освен " Астън Мартин ", участваха " Порше " и " Косуърт ", за които се счита, че желаят да се завърнат в шампионата.

В момента " Астън Мартин " е спонсор на " Ред Бул " и си партнира с Ейдриън Нюи в основаването на неговия план за суперавтомобил " Валкирия ".

" В момента сме в периферията, както на Формула 1, по този начин и на плана на Нюи " Валкирия ". Въпрос дали желаеме да влезем в шампионата постоянно е стоял, още повече че нашият главен съперник на пазара е " Ферари ", сподели Палмър пред motorsport.com.

Според него " Астън Мартин " не може да си разреши да харчи по 350-400 млн. евро на година, колкото налива " Ферари " в плана си от Формула 1.

В момента към момента се разисква какви промени да влязат в спорта от 2021 година, когато изтича актуалното съглашение " Конкорд ". В последните години наклонността е към стесняване на разноските и непрекъснато понижаване на размера на моторите.

" Всички желаят повече шоу във Формула 1 – по-шумни мотори, по-бързи коли, конспирация. Едва ли има човек, който да е на противоположното мнение. Но въпреки всичко всичко би трябвало да се вкара в някакви рационални граници на харчене ", сподели шефът на " Астън Мартин ".


© Reuters

" Астън Мартин " е спонсор на тима на " Ред Бул ", само че австрийците не са удовлетворени от сегашния си снабдител на мотори " Рено ".

Тепърва ФИА ще реши дали да върне ерата на битурбо моторите, за която лобират много огромна част от огромните тимове.

Евентуално влизане на " Астън Мартин " може да бъде подкрепено от сегашния сътрудник на британците " Ред Бул ". " Биковете " имат огромни проблеми с моторите " Рено ", с които завоюваха четири международни трофеи сред 2010 и 2013 година, само че в този момент изостават доста от " Ферари " и " Мерцедес ".

" Астън Мартин " има опит с Формула 1, въпреки и преди доста години. През 1959 и 1960 година британците участваха със независим тим, само че не съумяха да запишат нито една победа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (77)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР