Британският производител на лекарства AstraZeneca обяви нарастваща нетна печалба през

...

Добрите продажби на лекарства за лечение на рак, компенсиращи спада в търсенето на лекарства, свъ?12:25:33" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Британският производител на лекарства AstraZeneca обяви нарастваща нетна печалба през" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

AstraZeneca отчете рязко увели | BGNES

Британският производител на медикаменти AstraZeneca разгласи възходяща чиста облага през първото тримесечие, тъй като забележителните еднократни разноски не се повториха, съобщи Агенция Франс Прес.

Добрите продажби на медикаменти за лекуване на рак, компенсиращи спада в търсенето на медикаменти, свързани с Covid, също способстваха за увеличение на облагата след данъчно облагане.

Нетната облага скочи съвсем пет пъти до 1,8 милиарда $ (1,6 милиарда евро) през трите месеца до края на март спрямо първото тримесечие на предходната година, като за това способстваха и разрастващите се пазари.

В началото на 2022 година АстраЗенека беше наранена от големи разноски за преструктуриране и правосъдни разходи, свързани с мегапоглъщането на американската биотехнологична компания Алексион за 39 милиарда $.

Този път оборотът за първото тримесечие спадна с четири % до 10,9 милиарда $ поради спадащите продажби на лекуване на Covid, по-специално на имунизацията Vaxzevria, която ще сътвори " минимални " доходи през тази година.

Ако се изключат обвързваните с Covid продажби, оборотът скача с 10% до 10,7 милиарда $, като продажбите на медикаменти за рак се усилват с 14%.

" AstraZeneca имаше мощен старт на 2023 година ", съобщи основният изпълнителен шеф на групата Паскал Сорио в изказването за резултатите.

" Представянето ни на разрастващите се пазари беше изключително мощно и аз съм впечатлен от растежа и темпото на нововъведенията, които виждам в Китай. "

Резултатите доведоха до растеж на цената на акциите на компанията с близо един % до към 12 паунда в утринните покупко-продажби на бенчмарковия лондонски показател FTSE 100, който като цяло означи спад. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР