Британският производител JCB показа редица новости за 2021-ва година в

...
Британският производител JCB показа редица новости за 2021-ва година в
Коментари Харесай

Иновации Британски машини правят лесен труда на фермерите

Британският производител JCB сподели редица новости за 2021-ва година в сегмента на машините със селскостопанско предопределение. На онлайн брифинг бе показана напълно нова серия телескопични товарачи с последното потомство мотори Stage V, които дават отговор на най-високите еконорми на европейското законодателство, имат по-висока мощ и са без EGR.

В новата серия влизат моделите с наименования: AGRI, AGRI Super и AGRI Xtra, надлежно с мощ 109, 130 и 150 конски сили. Важна оригиналност е въвеждането на високоефективната и безстепенна DualTech VT трансмисия при множеството модели, в това число и при новия JCB 532-60 AGRI Super. По избор на клиентите са налични и скоростните кутии: AutoShift 6, Powershift 4 и TorqueLock4 - с ръчен Powershift и блокаж на преобразувателя на въртящия миг. Съобразно условията за еконормите са и моторите Stage V, всички модели са оборудвани със система AutoStop за изключване на мотора за спестовност на гориво.

Системата разполага с 30-секунден брояч преди загасяне на мотора, който може да бъде деактивиран с допиране педала на газта или джойстика за хидравликата. Новост е и разположението на ауспуха, който към този момент е пай и прикрит под капака на мотора.

От 2021-ва година телескопичните товарачи JCB с подемни стрели от 6, 7 и 9.5 метра към този момент имат като стандарт оптималната скорост от 40 км/ч. В серийното произвеждане като стандарт към този момент влиза и телематичната система за GPS съгласуваност - JCB LiveLink, написа agroclub.bg. За потребностите на огромните стопанства JCB сподели новата серия TM - колесни телескопични челни товарачи,

която включва 4 модела, оборудвани с най-новите и високопроизводителни мотори JCB DieselMAX - Stage V. Товарачите слагат нови високи стандарти в промишлеността, въвеждайки 50 км/ч. оптималната скорост, с помощта на 8 степенната Powershift трансмисия.

Флагманът JCB TM420S е с мощ 173 к.с., а потенциалът на товароподемност е 4100 кг при височина до 5.45 метра. Отличителна оригиналност е извънредно просторната кабина Command Plus с съвършена видимост, с помощта на само огромно панорамно стъкло, а също и видеокамера за назад виждане. Опционално може да бъде оборудвана с програмируеми LED светлини, като опция на общоприетите халогенни. Част от общоприетото съоръжение при новата серия товарачи JCB включва диференциали с лимитирано превъртане, както и автоматизирана система за надзор на налягането на гумите.

За 2021-ва година JCB показа усъвършенствания при известните в цяла Европа, най-много измежду зърнопроизводителите, междинен клас товарачи JCB 411 Agri, 413S Agri и 417 Agri. Всички модели към този момент са с новите мотори Stage V и AutoStop система. Налице е увеличена мощ - от 130 до 150 к.с., при оптимален потенциал на покачване до 9.4 тона.

Към нововъведенията на JCB за 2021-ва година влиза и новият JCB 403 Plus. Той е отличен асистент за работа в тесни пространства, животновъдни ферми, конеферми, дребни здания и тесни затворени пространства. Както и при по-големите си събратя, товарачът е оборудван общоприетоо с новата телематична система JCB Live Link, която разрешава мониторинг на всички работни процеси и положението на машината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР