Британският принц Уилям се връща днес към обществените си задължения,

...
Британският принц Уилям се връща днес към обществените си задължения,
Коментари Харесай

Принц Уилям ще участва в обществена проява за първи път от разкриването на диагнозата рак на съпругата му Кейт

Британският принц Уилям се връща през днешния ден към публичните си отговорности, като ще взе участие в обществена демонстрация за първи път от близо месец, откакто брачната половинка му Кейт разкри във видеообръщение, че се подлага на химиотерапия поради диагноза рак, съобщи Ройтерс.

На 22 март 42-годишната принцеса на Уелс Катрин, известна повече с моминското си име Мидълтън, разгласи, че проби, взети след коремната ѝ интервенция през януари, са открили рак. Тя назова диагнозата " голям потрес ", напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че от този момент 41-годишният Уилям не взима присъединяване в обществени събития, като оказва помощ на брачната половинка си и трите им деца да се оправят с тестването.

Ройтерс не пропуща обстоятелството, че в четвъртък Уилям и десетгодишният му наследник Джордж са били на трибуните на стадион " Вила Парк " в Бирмингам за първия мач на обичания на престолонаследника британски тим Астън Вила от четвъртфиналите на европейската Лига на конференциите по футбол против френския Лил, извоюван с 2:1, само че акцентира, че през днешния ден ще бъде първата му публична обществена демонстрация след 22 март, написа Българска телеграфна агенция.

Уилям ще следи работата на благотворителна организация по систематизиране на останала в остатък храна от публични заведения, като по-късно ще посети младежкия център, за който са предопределени доставките.

Химиотерапията на Кейт тече паралелно с лекуването на нейния свекър - английския крал Чарлз Трети, който също бе диагностициран с рак, и то съвсем по същото време, показва Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР