Британският принц Уилям посети британски военнослужещи, разположени в Полша, съобщават

...
Британският принц Уилям посети британски военнослужещи, разположени в Полша, съобщават
Коментари Харесай

Принц Уилям се срещна с полски и британски военни в Жешув и украински бежанци във Варшава

Британският принц Уилям посети английски военнослужещи, ситуирани в Полша, оповестяват Би Би Си и Асошиейтед прес. По време на среща с тях през вчерашния ден, състояла се във военна база покрай полско-украинската граница, той благодари на английските военнослужещи, че пазят " нашата независимост ", показва Би Би Си.

Визитата на принц Уилям в полския град Жешув бе защитавана в загадка от съображения за сигурност. Но през вчерашния ден полско издание въпреки всичко написа, че принцът ще дойде в Полша, придружаван от брачната половинка си Кейт. Сега медиите оповестяват, че той е бил самичък по време на това посещаване.

" Благодаря на всички ви за работата, която вършите тук ", съобщи английският принц, който е престолонаследник на английската корона.  " Вие вършите една в действителност значима работа тук и защитавате нашите свободи, което в действителност значимо. Всеки вкъщи ви поддържа ", добави принцът.

Жешув е на един час път с кола от границата в Украйна. Британската войска има база там, откъдето обезпечава поддръжка за тази страна.

Принцът е посетил Полша по искане на английското държавно управление. Но Уилям още от началото на съветската инвазия в Украйна не криеше поддръжката си за тази страна. Тази поддържа той изрази в Туитър броени дни след началото на нашествието през февруари предходната година. Сега визитата му в Полша акцентира още веднъж тази поддръжка.

Уилям също по този начин посети и полска военна база в Жешув, преди да отлети назад за Варшава, където пък посети бежански център за украинци, избягали от спора в Украйна. Там се срещна с към 300 дами и деца. Някои от тях желаеха да си създадат селфи с него. После той поигра тенис на маса с някои от бежанците там.

При кацането си във Варшава принцът съобщи: " Фантастично е да се върна в Полша. Нашите народи имат мощни връзки. Чрез нашето съдействие в поддръжка на народа на Украйна и неговата независимост, която е и наша независимост и ваша независимост, тези връзки са още по-силни ", сподели Уилям. " Тук съм, тъй като желаех персонално да благодаря на полските и английските военни, че работят в тясно съдействие и в партньорство от сериозно значимо значение ", добави той.

" Искам също по този начин да отдам респект на вдъхновяващата човечност на полския народ. Вие отворихме вашите сърца, както и вашите домове ", съобщи Уилям, визирайки приема, който Полша обезпечава на украинските бежанци.

Днес визитата на Уилям в Полша продължава и той ще има среща с полския президент Анджей Дуда. Уилям ще постави и венец на Паметника на незнайния войник, отдаден на полските военни, изгубили живота си в спорове. Това е първа аудиенция на Уилям в Полша от 2017 година, когато пристигна там със брачната половинка си.

Миналия май преди да стане крал, Чарлз III посети пък Румъния, с цел да се срещне с украински бежанци и това беше първата аудиенция на почитан английски кралски представител в района от началото на съветската инвазия в Украйна.

Принц Уилям служи преди време в кралските въоръжени сили, а след това бе и водач на избавителни интервенции с присъединяване на гражданската авиация, напомня АП.

Англия изпрати войски освен в Полша, само че и в балтийските страни, с цел да укрепи източния фланг на НАТО пред съветската експанзия. Страната даде и над 2,3 милиарда паунда военна помощ за Украйна и й даде обещание още 220 милиона паунда филантропична помощ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР