Британският принц Хари заяви в неделя на благотворително събитие в

...
Британският принц Хари заяви в неделя на благотворително събитие в
Коментари Харесай

Принц Хари е дълбоко натъжен от последствията от решението си

Британският принц Хари съобщи в неделя на благотворително събитие в Лондон, че е надълбоко тъжен от обстоятелството, че взаимното му решение със брачната половинка му, американската актриса Меган Маркъл, да станат самостоятелни от кралското семейство, е довело до такива последици.

" Надеждата ни беше да продължим да служим на кралицата, на Общността на нациите, на моите военни отговорности, само че без да получавам бюджетни средства. За страдание, това се оказа невероятно ", разкри пред " Скай нюз " принц Хари.

" Поради тези аргументи ме натъжава, че всичко свършва по този метод ", сподели внукът на кралица Елизабет II, разяснявайки за пръв път решението си с Меган Маркъл.

На 8 януари принц Хари, шестият на опашката за заместничество на трона, и брачната половинка му оповестиха в обществените медии желанието си да създадат невиждана стъпка, отказвайки се от статута на висши членове на кралското семейство, осигурявайки финансова самостоятелност и започвайки да живеят в две къщи - една след друга в Канада по-късно във Англия.

На 18 януари Бъкингамският замък осведоми, че занапред нататък двойката няма да може да съставлява публично кралица Елизабет II от Англия в публични пътувания, да извършва други церемониални отговорности и да употребява купата на техните Височество. Беше оповестено също, че фамилията на принца към този момент няма да получава бюджетни средства, които покриват разноските на херцога и херцогинята на Съсекс, свързани с формалната им роля на членове на кралското семейство.

В близко бъдеще принцът също ще би трябвало да се откаже от привилегии и почетни военни звания, в това число чин генерал-капитан на Кралския морски пехотен корпус, който през 2017 година му бе трансфериран от дядо му - херцога на Единбург - Филип.

Говорейки за това по какъв начин е взето решението, принц Хари сподели: " Това бяха месеци договаряния след толкоз години компликации. Знам, че не постоянно съм правил всичко както би трябвало, само че като цяло в действителност не е имало различен метод. "

Причините за сензационното решение на херцога и херцогинята не са изцяло ясни, а в английските медии се разгласяват разнообразни спекулации за това, за които обстановката в кралското семейство се трансформира в тематика номер едно в медиите.

Много наблюдаващи допускат, че принц Хари и Меган Маркъл желаят да могат да подписват преференциални търговски контракти. Други приписват тази стъпка на обстоятелството, че двойката е прекомерно изтощена от досадното внимание на таблоидите, които съгласно принц Хари започнаха същинска акция за тормоз против жена му и против разпространяването на лъжливи клюки за нея.

Миналата есен херцогът и херцогинята на Съсекс съдиха няколко английски вестника, а малко по-късно принц Хари напомни, че непрекъснатото гонене от кореспонденти е една от главните аргументи за гибелта на майка му принцеса Даяна (1961-1997 г.). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР