Британският принц Хари и поп звездата Елтън Джон се включиха

...
Британският принц Хари и поп звездата Елтън Джон се включиха
Коментари Харесай

С $1 млрд. фондът MenStar ще образова мъжете за СПИН

Британският принц Хари и поп звездата Елтън Джон се включиха във вторник в оповестяването на нов фонд на стойност 1 милиард $, който ще работи особено за образоване на мъжете за СПИН. Инициаторите считат, че измежду мъжете зари " рисково неуважение " към вируса, което пречи на напъните за превъзмогване на болестта, станало известно през 80-те години на ХХ век.

Фондът MenStar ще е ориентиран към мъжете носители или застрашени от заразяване с HIV в страните на юг от Сахара.
По данни на UNAIDS, организацията на Организация на обединените нации за битка със СПИН, през 2016 година по света близо 36.7 милиона души са били носителина вируса. Докато 60% от дамите са получавали някакъв тип помощ и лекуване, при мъжете този дял е бил под 50%.

" Време е за световна коалиция, която да научи мъжете да се защищават. Така те ще се научат и да пазят освен своите съпруги и приятелки, само че и сестри, дъщери, братя и синове ", съобщи Елтън Джон на Международната конференция за СПИН в Амстердам.

" Коалицията MenStar самоуверено се заема с корена на казуса - отсъствието на внимание за отбрана от HIV измежду сложните да постигане общности на младите мъже ", сподели принц Хари.

" Ако желаеме да сложим завършек на СПИН един път вечно, би трябвало да създадем и мъжете част от решението ", добави артистът. На форума участваха още актрисата Чарлиз Терон и Ндаба Мандела, внук на фамозния африкански водач в битката против апартейда.

В началото на юли от UNAIDS съобщи, че смъртните случаи понижават, делът на лекуваните пораства, само че битката със СПИН е в риск да стартира оттегляне от постигнатото поради възходящ брой на новите случаи на инфектирани.

MenStar се поддържа от американската държавна стратегия PEPSTAR и от Фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". Средствата наподобяват впечатляващи, само че предходната сряда Организация на обединените нации предизвести, че дефицитът на финансиране в битката със СПИН е към 6 милиарда $.

 С милиарда фондът MenStar ще образова мъжете за СПИН
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР