Британският принц Чарлз е получил чанти, съдържащи милиони евро кеш,

...
Британският принц Чарлз е получил чанти, съдържащи милиони евро кеш,
Коментари Харесай

Британски медии: Принц Чарлз е получил 3 млн. евро кеш в чанти


Британският принц Чарлз е получил чанти, съдържащи милиони евро кеш, по време на срещи с върховен катарски политик, оповестиха английски медии, представени от " Медиапул ".

Вестник " Сънди таймс " твърди, че наследникът на английската корона е взел на три пъти по 1 милион евро от шейх Хамад бин Ясим бин Джабер Ал Тани, някогашен министър председател на Катар. В единия случай парите са били дадени в куфарче, след това в пътна чанта, както и в чанти на първокласния магазин Fortnum & Mason, които се употребяват за доставяне на кралската фамилия с артикули, прецизира в. " Гардиан ".

Предаването на парите е ставало по време на срещи сред принц Чарлз и шейха, в това число по време на тяхната частна среща четири очи през 2015 година в Кларънс хаус, лондонската резиденция на принц Чарлз и брачната половинка му Камила, херцогиня на Корнуол.

В публично известие на Кларънс хаус се споделя, че паричните дарения на шейха са били неотложно предадени на една от благотворителните организации, ръководена от принц Чарлз, и всички процедури са били съответно спазени.

В известието се споделя, че парите са били ориентирани към Благотворителния фонд, управителен от принц Чарлз, чиято цел е " да трансформира живота на хората и да построява устойчиви общности " посредством даване на грантове за положителни дела като отбрана на природата, обучение, опазване на здравето и обществена интеграция ". От фонда оповестяват, че неговите попечители са стигнали до умозаключение, че донорът е законен и инспекторите са заверили даренията.

Според " Сънди таймс " парите са давани персонално на принц Чарлз в интервала 2011-2015 година Отношенията сред принц Чарлз и шейх Хамад са от десетилетия, отбелязва " Гардиан ".

Даренията за благотворителните организации на принц Чалрз провокираха по-сериозно внимание през последните месеци след известия, че една от тях е предложила на саудитски донор помощ за обезпечаване на почетно звание и поданство във Англия, напомня Би Би Си.

По-рано тази година лондонската полиция съобщи, че проверява изказвания за фондация на принц Чарлз според закона за почестите (превенция на злоупотреби) от 1925 година Фондацията напълно сътрудничи на следствието, обявиха по този мотив от Кларънс хаус и допълниха, че не им е известно да са предлагани почетни звания и поданство против дарения.

Покрай абсурда с следствието, през ноември фондацията напусна Майкъл Фосет, нейният някогашен изпълнителен шеф и основен камериер на принца. Разследването откри, че той е координирал с " медиатори " процедура, при която милиардерът Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз е получил почетния Орден на Британската империя в края на 2016 година. Както обаче се оказа, няма доказателства попечителите на фондацията да са знаели за тази " съгласуваност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР