Британският принц Андрю ще се оттегли от обществените си задължения

...
Британският принц Андрю ще се оттегли от обществените си задължения
Коментари Харесай

След злополучно интервю и приятелство с педофил принц Андрю се оттегля от публична дейност

Британският принц Андрю ще се отдръпна от публичните си отговорности поради връзките си с обвинявания в секс трафик на малолетни Джефри Епстийн, който се самоуби по-рано тази година.

Решението на принц Андрю пристигна след злощастно изявление пред Би Би Си, в което той опита да почисти имиджа си и да се оправдае, че не е правил секс със 17-годишно момиче, доведено му от американеца.

Вместо това обаче изявлението му навлече още повече рецензии и двама корпоративни сътрудници - KPMG и Standard Chartered стопираха да финансират благотворителни начинания на Андрю. В изявлението си той не изрази състрадание и даже не загатна жертвите на Епстийн. На въпрос съжалява ли за другарството си с него отвърна: " Не, поради хората, с които се срещнах, и опциите да се изучавам от него или поради него - те бяха доста потребни. "

В днешно изказване на Бъкингамския замък, херцогът на Йорк Андрю споделя, че рецензиите към него са " сериозна спънка " пред работата на кралското семейство и обвързваните с него благотворителни организации. " Ето за какво желаех разрешението на Нейно величество да се отдръпва от публични отговорности в близкото бъдеще и тя даде разрешението си ", споделя той.

Кой беше Епстийн

Епстийн бе открит мъртъв в килията си през август, откакто бе упрекнат в поредност федерални закононарушения, измежду които трафик на дами и малолетни за секс.

В края на юли съдът популяризира над 2000 страници от обвинителния акт и в тях Вирджиния Джюфре, която го упреква, че я е държал в плен като секс робиня, твърди, че Гислейн Максуел, една от доближените му, ѝ наредила да прави секс с най-малко 5-6 известни мъже, в това число някогашния губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън и някогашния сенатор Джордг Мичел. Джюфре твърди, че е правила секс и с принц Андрю - нещо, което той отхвърля, макар че има фотоси по какъв начин прегръща тогава 17-годишното момиче.
Епстийн, който бе един от хората с доста връзки в елита на Съединени американски щати, отхвърляше всички обвинявания за дейностите си, засягащи и девойки на 14 години, в интервала 2002-2005 година

Предишни обвинявания към него датираха от 2005 година, когато родители на 14-годишно момиче го упрекнаха, че е блудствал с щерка им. Противоречиво съглашение с обвиняването обаче му обезпечи присъда по надалеч по-лекото обвиняване в склоняване към проституция и той излежа единствено 13 месеца в пандиза.

Каква е връзката с принц Андрю

Вторият от тримата сина на кралица Елизабет Втора се среща с Епстийн през 1999 година, около английската звезда Гислейн Максуел, и се сприятелява с него. Епстийн е гостувал в имението на кралицата в Сандрингам, на рождени дни на принца и щерка му принцеса Беатрис, а самият Андрю му е гостувал в Съединени американски щати. Бившата брачна половинка на принц Андрю - Сара Фъргюсън, известна като Фърги, призна, че е получавала пари от Епстийн, с цел да заплати свои задължения.

Една от главните рецензии против принц Андрю бе, че е гостувал на Епстийн и през 2010 година - след към този момент обществените обвинявания и излежана присъда. Обяснението му в изявлението на Би Би Си бе, че е желал " честно " да му заяви, че към този момент не могат да са другари.

Защо е значимо изявлението

Членовете на английското семейство рядко дават обширни изявленията, изключително по деликатни тематики. Последният толкоз просторен диалог на Би Би Си с представител на монархията бе изявлението с принцесата на Уелс Даяна през 1995 година В него тя произнесе паметната фраза: " В брака ми имаше трима души, тъй че беше малко препълнено ", а година по-късно публично се разведе с принц Чарлз.

Неофициалната максима на английското кралско семейство е " Не се оплаквай и не се обяснявай ". Възстановеният престиж на кралица Елизабет Втора след обществените изневери, разводите на децата ѝ и гибелта на Даяна се дължи значително на придържането към този принцип. Затова и опитът на Андрю да опише обществено своята версия бе толкоз неортодоксален - и в последна сметка, несполучлив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР