Британският премиер Тереза Мей заяви пред министрите си днес, че

...
Британският премиер Тереза Мей заяви пред министрите си днес, че
Коментари Харесай

Лондон ще се стреми към икономическа самостоятелност след Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи пред министрите си през днешния ден, че задачата на Лондон би трябвало да бъде съглашение, което дава опция на страната да дефинира лични правила след излизането от Европейския съюз, заяви пред публицисти през днешния ден представител на Мей, представен от " Ройтерс ".

Министър-председателят показа през днешния ден на държавно съвещание дълготрайните си цели за идните договаряния по Брекзит.

След като предходната седмица Мей съумя да реализира съглашение с Европейски Съюз за прекосяване към идващия стадий на диалозите, днешната министерска среща бележи началото на идната борба на Мей по Брекзит - какви тъкмо да бъдат дълготрайните връзки сред Англия и блока.

При оформянето на решението Мей ще би трябвало да преодолее дълбокото разделяне вкъщи, в това число измежду висши министри, за това дали да синхронизира икономическото бъдеще на страната с Европейски Съюз или да се отдели напълно от блока и да се стреми към по-глобална роля.

Премиерът съобщи, че е ясно каква е задачата на кабинета - съглашение, което обезпечава най-хубавите вероятни търговски условия с Европейски Съюз, дава опция на Англия да откри правила, които дават отговор на обстановката и спомагат за амбициозните търговски съглашения с трети страни, сподели представителят.

Той добави, че Мей изключва опцията за икономическо партньорство с Европейски Съюз по модела на Европейската икономическа зона, като задачата й е да реализира по-амбициозно съглашение от това, подписано сред Канада и Европейски Съюз предходната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР