Британският премиер Тереза Мей заяви, че е наредила извършването на

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че е наредила извършването на
Коментари Харесай

Тереза Мей: Ударите по Сирия нямат за цел смяна на режима

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че е наредила осъществяването на координирани офанзиви с крилати ракети против Сирия, които целят намаляването на способността на режима на Башар Асад да употребява химически оръжия, съобщи „ Ройтерс “.

„ Това не е обвързвано с интервенция в гражданската война. Целта не е промяна на режима. Става дума за координирана и прецизна офанзива, с която няма да ескалираме в допълнение напрежението в района и ще създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим цивилни жертви “, сподели Мей, като добави, че Англия работи дружно с американските и френските си съдружници.

 Мей разясни, че Англия и Западът са били „ задължени “ да попречат на режима в Дамаск да употребява още веднъж химическо оръжие, откакто предходната седмица починаха повече от 70 души при хипотетична химическа офанзива в сирийския град Дума.

„ Не може да позволим потреблението на химическо оръжие да се възстановява – в Сирия, по улиците на Англия или където и да е било другаде по света. Бихме предпочели различен път, само че в този случай няма подобен “, съобщи Мей, като направи отпратка към отравянето на някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.

Британският министър председател подчертава върху това, че Англия и нейните съдружници са създали всичко по силите си, с цел да предотвратят химическите офанзиви в Сирия, и че не са имали друга опция, с изключение на да нанесат удари против режима в Дамаск, откакто Русия наложи несъгласие на препоръчаните от Съединени американски щати проекторезолюции в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.  

„ Опитахме да използваме всички вероятни дипломатически канали, с цел да реализираме това. Нашите старания обаче бяха осуетени неведнъж. Дори тази седмица руснаците постановиха несъгласие на резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която щеше да сътвори нов механизъм за без значение следствие на офанзивата в град Дума “, съобщи Мей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР