Британският премиер Тереза Мей заяви, че е много вероятно Русия

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че е много вероятно Русия
Коментари Харесай

Тереза Мей вижда Русия виновна за отравянето на Скрипал

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че е доста евентуално Русия да е виновна за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му щерка. Това стана ясно на изявление на Мей пред членовете на английския парламент, оповестиха съветски и английски медии.

 Руската страна телевизия упрекна Англия за отравянето на Скрипал
Руската страна телевизия упрекна Англия за отравянето на Скрипал

Спецоперацията целяла пропадане на международното по футбол в Русия

Мей сподели, че съветският дипломат е свикан да изясни по какъв начин е открито нервнопаралитичното вещество. Мей отсече, че Англия ще предприеме по-широки ограничения против Русия . Тя съобщи, че Русия или е нападнала Скрипал, или е разрешила на веществото да попадне в ръцете на други.

Мей даде краен период на Москва до вторник да даде пояснение на покушението на Скрипал. От своя страна Русия назова обвиняванията " цирково шоу " и " провокация ".

 240 очевидци по отравянето на Сергей Скрипал, открити са значими улики
240 очевидци по отравянето на Сергей Скрипал, открити са значими улики

В пицария са открити следи от отровата…

Британският министър председател сподели, че офанзивата е била директна интервенция на съветската страна против Англия , или съветското държавно управление е разрешило на веществото да попадне в несъответствуващи ръце. " Правителството заключи, че е доста евентуално Русия да е виновна ", сподели тя.

Мей разяснява, че това не е просто офанзива против Скрипал, а " безсистемно и неразумно " деяние против Англия.

Ако не бъде получен благонадежден отговор до вторник, Лондон ще заключи, че отравянето на Скрипал значи потребление на мощ на английска територия, означи Мей.

 Англия сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал
Англия сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал

Лондон ще задейства " всички запаси "...

Припомняме, отровените татко и щерка бяха открити в безсъзнание в центъра на града в неделя, 4 март. Следствието работи по версията " нахлуване за ликвидиране ", въпреки че в началото се допускаше вероятността да става дума за терористичен акт.

Бившият полковник от съветското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 година беше наказан за шпионаж в интерес на Англия, а през 2010 година опрощение, след което му беше разрешено да напусне Русия в подмяна на 10 съветски сътрудници, разобличени в Съединени американски щати. Той отпътува за Англия дружно с щерка си Юлия, сина си и брачната половинка си, която две години по-късно умря от рак.

През 2016 година Юлия е направила опит да се върне в Русия, само че не е съумяла да се откри там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР