Британският премиер Тереза Мей започва утре първата си обиколка в

...
Британският премиер Тереза Мей започва утре първата си обиколка в
Коментари Харесай

Тереза Мей ще проведе първата си обиколка в Африка

Британският министър председател Тереза Мей стартира на следващия ден първата си обиколка в Африка, откогато зае поста. Тя ще посети поредно Южна Африка, Нигерия и Кения, като акцент в диалозите й ще бъде търговията в подтекста на идното излизане на Англия от Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Обиколката ще се състои във време на големи промени в цяла Африка и на неповторима опция - в миг, когато Англия се е насочила към Брекзит, за една в действителност световна Англия, която да влага и да си сътрудничи с африканските страни по взаимноизгоден метод ", обявиха от канцеларията на Мей. Обиколката стартира на следващия ден от Кейптаун, където английският министър председател ще се срещне с южноафриканския президент Сирил Рамапоса. Ако времето го разрешава, Мей ще посети и остров Робън, където първият либерален водач на Южна Африка, Нелсън Мандела, е бил затворен с години от някогашния режим на апартейда, отбелязва ДПА.

След това английският министър председател ще замине за Нигерия, където ще се срещне с президента Мухамаду Бухари и ще беседва с жертви на модерно иго. Очаква се Мей да разиска закани като ислямистката формация "Боко харам ", показва Асошиейтед прес. Третата спирка от обиколката е Кения. Там Мей ще се срещне с президента Ухуру Кениата, както и с английски военни инструктори, учащи бойци за битка с ислямистката формация Аш Шабаб в прилежаща Сомалия.

Тереза Мей ще бъде първият английски министър председател, посетил Кения, през последните към 30 години, отбелязва ДПА. "Докато се готвим да напуснем Европейски Съюз, е най-правилният миг за Обединеното кралство да задълбочи и ускори световните си партньорства ", декларира Мей, представена в известието на своята канцелария. "Очаквам с неспокойствие тази седмица да обсъдя методите по какъв начин бихме могли да създадем това дружно с Африка, с цел да допринесем за значими вложения и работни места, и да продължим да работим дружно за поддържането на сигурността и стабилността ", добавя тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР