Британският премиер Тереза Мей свиква извънредно правителствено заседание, заради напрежението

...
Британският премиер Тереза Мей свиква извънредно правителствено заседание, заради напрежението
Коментари Харесай

Тереза Мей свиква извънредно правителствено заседание заради Сирия

Британският министър председател Тереза Мей привиква изключително държавно съвещание, поради напрежението към хипотетичната химическа офанзива против цивилни в Сирия. Очаква се тя да изиска позволение за включване на Лондон във военни дейности в отговор на нападението.


Според медии на Острова Мей е наредила на английските подводници да се придвижат към Сирия и да я слагат в ракетен обхват като подготовка за удари по сирийската войска, които може да стартират още тази вечер.

По-рано американският президент Доналд Тръмп още веднъж предизвести за директно идни военни дейности. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че на този стадий " всички варианти са на дневен ред ".

Очаква се тези дни и Франция да реши дали да се включи в възможна военна интервенция против силите на Башар Асад. Междувременно, съветски наблюдаващи оповестиха, че сирийската войска е открила цялостен надзор над бунтовническият анклав Източна Гута, където беше осъществено и хипотетичното химическо нахлуване. Това обаче към момента не е доказано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР