Британският премиер Тереза Мей ще говори с американския президент Доналд

...
Британският премиер Тереза Мей ще говори с американския президент Доналд
Коментари Харесай

Тереза Мей ще говори и с Тръмп за предполагаемата химическа атака в Сирия

Британският министър председател Тереза Мей ще приказва с американския президент Доналд Тръмп за хипотетичната химическа офанзива в Сирия, съобщи „ Ройтерс “.

„ Ще продължа да беседвам с нашите съдружници и сътрудници. Сутринта разговарях с президента Макрон, а по-късно денем ще приказвам с президента Тръмп “, съобщи Мей пред кореспонденти в графство Кеймбриджшър, Източна Англия.

На въпроса дали Англия ще се причисли към Съединени американски щати, в случай че Вашингтон предприеме по-нататъшни военни дейности в Сирия, Мей отхвърли да отговори непосредствено на въпроса, само че съобщи: „ Вярваме, че би трябвало да се потърси сметка на виновните за офанзивата “.

„ Атаката, която е била осъществена в град Дума, е варварска. Повече от ясно е, че работим с нашите съдружници и сътрудници, с цел да проучваме обстановката на място “, съобщи Мей, като добави, че по-късно през днешния ден ще ръководи съвещание на английския Съвет за национална сигурност.

Газ на основата на хлора е употребен при офанзивата в сирийския град Дума в събота, съобщи министърът по европейските въпроси към френското външно министерство Натали Луазо в изявление пред долната камара на френския парламент през днешния ден.

" В събота бяха осъществени две химически офанзиви в Дума. За да бъдат убити хора, бяха употребявани газове. Без ни минимум подозрение е бил употребен хлор. Хлорът е тежък газ, спуска се  в това число до подземията и мазетата, където се крият жителите. Но, признаците, които се следиха по-късно, разрешават да се мисли, че също по този начин е бил употребен мощен невротоксин ",  уточни още Луазо.

Отговорността за случилото си би трябвало да бъде и на " тези, които могат да създават такива субстанции ", упрекна тя.

«Каква е отговорността на Русия? Нито един сирийски аероплан не излетява без да е осведомена Русия ", означи още тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР