Британският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Британският премиер Тереза Мей призова президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тереза Мей с призив към Доналд Тръмп в телефонен разговор

Британският министър председател Тереза Мей прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да излезе с оферти за реализиране на мир в Близкия изток, откакто той призна Ерусалим за израелска столица, съобщи Ройтерс. Призивът бе насочен в телефонен диалог сред двамата водачи.

" Те разискаха другите позиции, които имат по отношение на признаването на Ерусалим за израелска столица и се съгласиха, че е значимо Съединени американски щати да разгласят нови оферти за мир и интернационалната общественост да поддържа тези старания ", съобщи представител на Тереза Мей.

" Премиерът осведоми президента на Съединени американски щати за наскорошния напредък по договарянията за Брекзит, президентът посочи напредъка, който той е постигнал по икономическата си стратегия ", добави представителят на Мей.

" Двата реализираха единодушие за значимостта от подписване бързо двустранно комерсиално съглашение след Брекзит ", означи представителят.

Това бе първи диалог сред двамата след абсурда с Тръмп, който популяризира в Туитър непроверени видеозаписи от крайнодясна група, нарекла се " Англия преди всичко ", твърдяща, че в тях се илюстрира принуждение, осъществено от мюсюлмански имигранти в Европа. Говорител на Мей тогава сподели, че той е сбъркал като е показа тези видеозаписи, което пък провокира изострен отговор от Тръмп по адрес на Мей.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР