Британският премиер Тереза Мей прикани бунтовните депутати да я подкрепят

...
Британският премиер Тереза Мей прикани бунтовните депутати да я подкрепят
Коментари Харесай

Тереза Мей: Споразумението по брекзит е почти готово

Британският министър председател Тереза Мей прикани бунтовните депутати да я поддържат в последните стадии на подготовката на излизането на Англия от Европейски Съюз и съобщи, че договарянията са в най-тежката си фаза, въпреки и постигането на съглашение да е близо, съобщи Ройтерс.

" Службата на националния ни интерес изисква да запазим хладнокръвие на тези последни стадии на договарянията, които са най-тежката част ", сподели Мей. Тя напомни, че през последните три седмици държавното управление й е постигнало договорености за множеството въпроси от брекзита – от Гибралтар до сигурността.

" 95 % от Споразумението за овакантяване и протоколите му са уредени ", съобщи английският министър-председател.

На срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел предходната седмица обаче съглашението за брекзита изглеждаше също толкоз далечно, колкото и преди месеци, а дипломати и други публични представители на Европейски Съюз споделиха, че Мей не е предложила нищо ново за излизане от задънената улица, отбелязва Ройтерс.

Споменаването на опцията да се удължи преходния интервал след брекзит разгневи евроскептиците в Консервативната партия, които се боят, че Мей ще контракти съглашение, което да трансформира Англия във " васална страна ", която не може изцяло да напусне Европейски Съюз, нито да подписва независимо търговски покупко-продажби с други страни.

Вот на съмнение на английския министър председател може да бъде задействан, в случай че 48 депутати консерватори изпратят писма с такова искане на ръководителя на парламентарната си група. Според в. " Сънди таймс " към този момент са изпратени 46 такива писма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР