Британският премиер Тереза Мей претърпя поражение тази вечер в Камарата

...
Британският премиер Тереза Мей претърпя поражение тази вечер в Камарата
Коментари Харесай

Тереза Мей претърпя нов неуспех относно Brexit

Британският министър председател Тереза Мей претърпя проваляне довечера в Камарата на общините, откакто нейната тактика за Brexit не получи утвърждението на депутатите, съобщи БНР.
Британските депутати отхвърлиха предложение на държавното управление да се удостовери поддръжката за проекта на Тереза Мей да търси промени на договорката за Brexit.
303-ма депутати гласоподаваха срещу държавното предложение за потвърждаване на поддръжката за проекта на Мей, против 258 гласа " за ", съобщи Reuters.
Лидерът на опозиционните лейбъристи Джереми Корбин побърза да съобщи в английския парламент, че министър председателят Мей няма болшинство за своя проект.
Поражението на премиера пристигна от евроскептиците в нейната Консервативна партия, които се въздържаха от гласоподаване, защото не бяха съгласни с текста, в който се загатва за отбягване на овакантяване на Европейски Съюз без договорка.
По принцип гласуването бе за тактиката на държавното управление по продължаването на договарянията с Европейски Съюз по " защитния механизъм " за границата с Ирландия.
Преди това бяха гласувани две ремонти от няколкото, импортирани в долната камара на Народното събрание.
Със 322 гласа " срещу " против 306 " за " бе отхвърлена поправката на лейбъристите, в която се приканват министрите да внесат още веднъж за гласоподаване тяхната договорка за Brexit в Народното събрание до 27 февруари, а в случай че не създадат това да се даде избор на депутатите да решат какви ще бъдат идващите стъпки.
Лейбъристите в действителност желаеха избор в Народното събрание по договорка или спор по идващите стъпки до 27 февруари.
Британските депутати отхвърлиха и поправката на Шотландската национална партия, с която се призоваваше държавното управление да отсрочи Brexit най-малко с три месеца (за удължение на член 50 от Лисабонския договор). 315 депутати гласоподаваха " срещу ", а 93 " за ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР