Британският премиер Тереза Мей преодоля и последните препятствия в Камарата

...
Британският премиер Тереза Мей преодоля и последните препятствия в Камарата
Коментари Харесай

Тереза Мей преодоля и последните препятствия по проектозакона за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей преодоля и последните трудности в Камарата на общините по проектозакона за Брекзит, откакто депутатите отхвърлиха и останалите ремонти, импортирани по-рано в Камарата на лордовете, в това число тази за оставане в митническия съюз. Тереза Мей обаче стигна до успеха след огромни отстъпки пред избрани кръгове в нейната Консервативна партия и след възпиране от гласоподаване на болшинството от лейбъристките депутати.

Тереза Мей към момента има късмет да осъществя проектите си за Брекзит, въпреки че престижът й съществено пострада след двата дни на диспути и гласоподаване в долната камара на паламента, означават политическите наблюдаващи.

Късно нощес депутатите поддържаха позицията на държавното управление за овакантяване на митническия съюз като отхвърлиха поправката за оставане в него под някаква форма. Убедителното гласоподаване против поправката стана откакто по искане на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин огромна част от неговите депутати се въздържаха от гласоподаване.

90 лейбъристи обаче не послушаха водача си и гласоподаваха - 75 „ за “ поправката и 15 „ срещу “. Министри от кабинета в сянка подадоха оставки в противоречие с политиката на водача. Това бе най-големия протест в Лейбъристката партия против Джеръми Корбин. Трима бунтовници от Консервативната партия също гласоподаваха „ за “ поправката, само че това надалеч не бе задоволително и тя бе отхвърлена с болшинство от 201 гласа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР