Британският премиер Тереза Мей няма да приеме предложението да предостави

...
Британският премиер Тереза Мей няма да приеме предложението да предостави
Коментари Харесай

Тереза Мей е на прага на нов сблъсък със собствената си партия

Британският министър председател Тереза Мей няма да одобри предлагането да даде на Народното събрание по-голям надзор върху процеса по излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи неназован държавен източник. По този метод се приготвя сцената за борба сред министър-председателя и Народното събрание, съобщи организация " Ройтерс ".

На Мей ѝ е мъчно да получи поддръжка за метода, по който тя желае да стане раздялата с Европейски Съюз. Затова предходната седмица министър председателят беше принудена да търси поддръжка от проевропейското крило на своята Консервативна партия за проектозакона си за излизането от евросъюза.

Компромисът обаче не сработи и на следващия ден Мей още веднъж ще би трябвало да се опита да потуши протест в парламентарната група на партията си по въпроса дали Народното събрание да има по-голяма дума в процеса на Брекзит. Проевропейските депутати желаят гаранции, че ще могат да се намесят в излизането от Европейски Съюз и да създадат по този начин, че в договарянията с Брюксел държавното управление по никакъв метод да не приема вид за излизане на Англия без съглашение със съюза.

По думите на източника Мей ще продължи да се придържа към досегашното си предложение, което планува тя да даде опция на Народното събрание да гласоподава декларация за идващите стъпки в процеса на Брекзит, ако не е постигнала съглашение с Европейски Съюз или Народното събрание отхвърли всякакво реализирано от нея съглашение.

" Няма да приемем препоръчаната от Камарата на лордовете корекция ", съобщи източникът. Вчера горната камара на английския парламент реши да направи нов опит кабинетът да бъде принуден да даде на долната камара, Камарата на общините, по-голям надзор върху процеса по излизането на Англия от Европейски Съюз.

Депутатът от консерваторите и лидер на напъните да се даде по-голяма дума на Народното събрание по Брекзит Доминик Грийв съобщи, че чака с неспокойствие идващите разисквания с държавното управление за излаз от рецесията, която сложи под въпрос престижа на Мей. " Говореше се, че съм желал да съборя държавното управление - не желая ", сподели Грийв пред радио Би Би Си.

Той съобщи, че не желае Англия да напуща Европейски Съюз без съглашение, уреждащо метода, по който ще стане това, само че добави, че държавното управление би трябвало да бъде квалифицирано за подобен процес. " Ако не се стигне до съглашение, ще изпаднем в доста сериозна рецесия ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР