Британският премиер Тереза Мей назначи министър, който специално да отговаря

...
Британският премиер Тереза Мей назначи министър, който специално да отговаря
Коментари Харесай

Великобритания с министър за превениция на самоубийствата

Британският министър председател Тереза Мей назначи министър, който особено да дава отговор за предварителната защита на самоубийствата. Макар и да се следи прочут спад на самоубийствата във Англия, приблизително годишно към 4500 души не престават да протягат ръка на живота си с съдбовен край.
Тереза Мей назначи заместник-министъра на опазването на здравето Джаки Дойл-Прайс на новия пост в Световния ден за психологичното здраве.
Министри и публични лица от повече от 50 страни през днешния ден организират среща на високо ниво в Лондон точно по проблемите на психологичното здраве.
Джаки Дойл-Прайс ще продължава да е със статут на зам.-министър на опазването на здравето, само че особено отговарящ за психологичното здраве, неравенството и предварителна защита на самоубийствата, както звучи цялостната ѝ купа.
Успоредно с новото предопределение държавното управление даде обещание повече поддръжка за учебните заведения за справяне с казуса. Тереза Мей също така даде обещание разпределяне на 1,8 милиона паунда на благотворителната организация Samaritans, която е извънредно ангажирана в предварителната защита на самоубийствата, тъй че да може да поддържа безплатната си телефонна линия за оказване на помощ през идващите четири години.
„ Приемаме казуса със самоубийствата съществено, както постоянно сме го приемали. Особена угриженост поражда нарастването на случаите измежду младежите “, сподели Тереза Мей в Народното събрание.
Професор Люис Апълби от университета в Манчестър, един от водещите специалисти в страната по въпросите на самоубийствата, приветства новото предопределение, което ще улесни, по неговите думи, диалога за ролята, която играят при самоубийствата другите фактори, измежду които обществените помощи и хазарта онлайн.
Други обаче, като Марджори Уолъс от благотворителната организация Sane, подлагаха на критика държавното управление, като акцентираха, че нямат огромни упования, откакто не се следи изключително усъвършенстване в службите за психологично заболели, откогато Тереза Мей даде обещание да се оправи с казуса преди две години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР