Британският премиер Тереза Мей най-вероятно ще отложи за по-късна дата

...
Британският премиер Тереза Мей най-вероятно ще отложи за по-късна дата
Коментари Харесай

Нова оставка в кабинета на Мей, тя се готви да отложи гласуването за Brexit

Британският министър председател Тереза Мей най-вероятно ще отсрочи за по-късна дата плануваното за вторник, 11 декември, гласоподаване за Brexit в английския парламент, осведоми БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Членовете на английското държавно управление и съветниците чакат, че през днешния ден Мей ще разгласи, че отсрочва плануваното гласоподаване. Според доста специалисти и политици тя няма никакъв късмет да получи поддръжката на болшинството депутати от Камарата на общините за договорката, която нейното държавно управление и Брюксел договориха.
Британското държавно управление счита, че преимуществото на съперниците на договорката при гласуването може да бъде толкоз огромно, че това да докара до рухването на актуалното държавно управление на торите. В тази обстановка Тереза Мей ще замине за Брюксел идната седмица, с цел да изиска от Европейски Съюз за финален път възстановяване на изискванията на договорката за бракоразвод на Лондон със Съюза.
В събота в символ на митинг против договорката подаде оставка персоналният парламентарен секретар на министъра на защитата Уил Куинс, който счита, че Лондон ще затъне в договаряния с Европейски Съюз за дълги години. " Не желая да изяснявам на своите гласоподаватели, за какво Брекзит досега още не е завършил и за какво ние към момента ще се подчиняваме на разпоредбите на Европейски Съюз при започване на 2020 година и даже по-късно ", се споделя в публикация на Куинс за The Sunday Telegrpah. По данни на The Sunday Times на ръба да подадат оставки са още трима високопоставени членове на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР