Британският премиер Тереза Мей е казала тази вечер на останалите

...
Британският премиер Тереза Мей е казала тази вечер на останалите
Коментари Харесай

Мей е готова да приеме по-дълга отсрочка на Брекзит, но с условия

Британският министър председател Тереза Мей е споделила довечера на останалите водачи от Европейски Съюз, че е подготвена да одобри по-дълга пролонгация на Брекзит, в случай че тя може да бъде съкратена (при подготвеност на Англия да напусне съюза), оповестиха представители на Евросъюза, представени от Ройтерс.

Тя е говорила с останалите 27 водачи на страните членки малко повече от час, преди да напусне залата и да ги остави да вземат решение с какъв брой да се отсрочи този път Брекзита и дали то ще бъде съпроводено от условия.
 Gulliver/Getty Images
Според представителите този път Мей се е показала по-убедително, само че в изявлението й отново липсвала задоволително конкретика. " Лидерите имат доста въпроси ", споделиха източниците на Ройтерс.-->



В плана за финален документ на срещата, забелязан от Ройтерс и който към момента може да бъде изменен, се споделя, че при положение на нова пролонгация " 27-те и Еврокомисията (...) ще продължат да се срещат настрана (без Великобритания) на всички нива и да разискват въпроси, отнасящи се до обстановката след изтеглянето на Обединеното кралство ".
 Gulliver/Getty Images
Като изискване за отлагането на Брекзита водачите на Европейски Съюз щели да изискат от Лондон да се ангажира, че няма да прави пречки в работата на Европейски Съюз и " в частност при присъединяване в процеса на взимане на решения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР