Британският премиер Риши Сунак уволни днес министъра на вътрешните работи

...
Британският премиер Риши Сунак уволни днес министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Сунак предприе рокади в британското правителство, Дейвид Камерън става външен министър

Британският министър председател Риши Сунак уволни през днешния ден министъра на вътрешните работи Сюела Бравърман, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя по-конкретно упрекна английската полиция, че е показала прекомерна благосклонност към пропалестински стачкуващи.

В митинга в Лондон, минал спокойно, предходната седмица се включиха към 300 хиляди души, само че имаше конфликти с групи от крайната националистическа и расистка десница, приключили с арести на близо 140 души. Накои английски медии упрекнаха Бравърман, че с рецензиите си в действителност е подстрекавала тези среди да стартират улично принуждение.

Най-спорната ѝ самодейност остава проектът незаконни имигранти да бъдат изпращани в Руанда в Африка, до момента в който се преглежда статутът им. Събдата на този проект се взема решение тази седмица в съда и съгласно източници на Би Би Си в държавното управление считат, че възможностите им са сред 60:40 и 70:30 % да изгубят.

Малко по-късно някогашният английски министър председател Дейвид Камерън изненадващо се върна в кабинета в Лондон като министър на външните работи. Това става повече от 7 година, откакто по негово време се организира референдумът за излизането на Англия от Европейския съюз.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР