Британският премиер Риши Сунак обяви японски инвестиции в размер на

...
Британският премиер Риши Сунак обяви японски инвестиции в размер на
Коментари Харесай

Япония с инвестиции за 22 млрд. долара във Великобритания

Британският министър председател Риши Сунак разгласи японски вложения в размер на повече от 22 милиарда $ във Англия, само че одобри загрижеността на производителите на коли по отношение на комерсиалните правила на Брекзит, като удостовери договарянията с Европейския съюз.


На посещаване в Токио преди срещата на върха на Г-7 в Хирошима, Сунак съобщи, че вложенията на японски компании в размер на 17,7 милиарда паунда (22,1 милиарда долара) са " голям избор на доверие " към стопанската система на Обединеното кралство. Тя включва планувано финансиране в размер на към 10 милиарда паунда за морски вятърни и водородни енергийни планове от японската комерсиална къща Marubeni, обявиха от Даунинг стрийт, представени от Агенция Франс Прес.

Сунак съобщи, че покупко-продажбите демонстрират плодовете на това, че след Брекзит Англия ще стане първата нерегионална стопанска система, която ще се причисли към Всеобхватното и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство.

Но разводът на Обединеното кралство с Европейски Съюз остава съществено главоболие за фирмите.

Европейският производител на коли Stellantis предизвести, че може да затвори някои фабрики в Обединеното кралство, в случай че държавното управление на Сунак не успее да поправя комерсиалните правила за Брекзит с цел да улесни доставките на акумулатори за електрически автомобили. Съобщава се, че Ford, Jaguar Land Rover и немската лобистка група на автомобилната промишленост VDA са се включили към апелите за опазване на безмитен достъп макар наближаващия краен период според съглашението за Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

" Това е нещо, което производителите на коли в цяла Европа, освен в Обединеното кралство, повдигнаха като проблем ", съобщи Сунак пред английски медии в Япония. " И вследствие на това ние водим разговор с Европейски Съюз за това по какъв начин бихме могли да отговорим на тези опасения, когато става въпрос за автомобилното произвеждане в по-общ проект ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР